Волонтери передали львівській військовій Академії швидкісний медичний автомобіль

14:58 26 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили в четвер у прес-службі Міноборони, автівку для навчального центру придбали завдяки небайдужим українцям, які проживають за кордоном.

Волонтери передали сучасний медичний автомобіль 184-му навчальному центру Академії сухопутних військ. Швидка, надійна та обладнана за останніми вимогами європейської медицини – ще зовсім недавно ця автівка рятувала життя бельгійцям. Адже перебувала на службі в одній з клінік швидкої медичної допомоги в Бельгії.

А вже від сьогодні вона проходитиме службу в 184-му навчальному центрі Академії сухопутних військ. Тут постійно готують українських вояків, зокрема, призваних на військову службу в рамках мобілізації.

Придбали цей медичний автомобіль завдяки небайдужим українцям, які проживають за кордоном. Активно долучились до цього парафіяни Української Греко-Католицької Церкви в Брюселі, монастир українських Редемптористів Блаженого кир Миколая Чарнецького, що у Бельгії та, особливо, вдова відомого українського професора-політолога Романа Якемчука – пані Марі-Тереза Боксталь. Але й цього б не відбулось без активної громадської позиції та всебічної допомоги українським воякам Центру військового капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ, який очолює отець Степан Сус.

На запитання «Чому автомобіль передають не в АТО чи до бойових підрозділів?», отець Тарас Михальчук, завдяки якому було організовано передачу «швидкої», відповідає, що потреба у нормальному медичному забезпеченні в таких навчальних установах є не меншою. Адже у Навчальному центрі зараз проходять підготовку понад чотири тисячі мобілізованих вояків, надання їм у разі потреби невідкладної медичної допомоги та оперативна доставка хворих до медичних установ в умовах інтенсивної роботи на озброєнні та військовій техніці не є чимось неочікуваним.

Автомобіль абсолютно придатний до інтенсивного використання. Об’єм турбодизельного двигуна – 2,5 літра, шестиступінчата трансмісія, а з конвеєра він зійшов лише сім років тому. Військовики, які отримали його, таким дарунком, безперечно, задоволені та запевняють, що він значно покращить рівень медичного забезпечення українських вояків на полігоні.

Начальник медичної служби Академії сухопутних військ підполковник медичної служби Володимир Кондратишин щиро подякував всім, хто доклався до придбання «швидкої», а особливо небайдужим представникам української діаспори в Європі. Вже ближчим часом на авто встановлять військові номерні знаки, воно буде взяте на облік Навчального центру й виконуватиме своє пряме призначення – сприяти оперативному наданню медичної допомоги воякам.

Виконавши почесну місію передачі швидкісного медичного автомобіля Українській армії, військові капелани не забули і про свою першочергову місію. Отець Тарас Михальчук освятив автівку на довгу й віддану службу у Вітчизняному війську.

Про це повідомили сьогодні, 26 березня, в прес-службі Міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів