Відсьогодні до 13 березня у поліклініках Львова виявлятимуть глаукому

09:49 2 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dyvys.info

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, управління охорони здоров'я ЛМР проводить з 2 до 13 березня у рамках Всесвітнього дня боротьби з глаукомою заходи щодо раннього виявлення і лікування цього захворювання.

У прес-службі міської ради повідомили в понеділок «Щоденному Львову», що управління охорони здоров'я ЛМР проводить у рамках Всесвітнього дня боротьби з глаукомою (6 березня), з 2 до 13 березня 2015 року заходи щодо раннього виявлення і лікування цього захворювання. Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб розповів із цього приводу:

«У всіх поліклінічних відділеннях міста вчетверте проводитимуть щорічну акцію «Дні раннього виявлення глаукоми», впродовж якої мешканці міста, з метою профілактики слабкозорості й сліпоти, зможуть виміряти внутрішньоочний тиск. У 2014 році під час такої акції тонометрію (вимірювання внутрішньоочного тиску) було проведено 6815 особам.

Діагноз «глаукома» вперше було встановлено у 64 пацієнтів. За три роки за результатами акцій виявлено 212 осіб з таким діагнозом.

Ці люди мають шанс уникнути ускладнень глаукоми, і, таким чином, покращити якість життя у майбутньому. Тому ми наполегливо запрошуємо мешканців Львова відвідати свою поліклініку, виміряти внутрішньоочний тиск, бо, за умови вчасної діагностики, правильного лікування та виконання усіх рекомендацій офтальмолога, зір при глаукомі можна зберегти». 

За інформацією головного позаштатного спеціаліста управління охорони здоров’я з офтальмології Тетяни Смаль, у Львові нараховується понад 3 тисячі хворих на глаукому. З них більше 800 осіб на стадіях, коли розвивається незворотна сліпота».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів