В Україні померли з початку епідемсезону від грипу 246 людей

12:45 9 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

Найбільша кількість летальних випадків – в Одеській області (40).

На сайті міністерства охорони здоров’я опублікували сьогодні, 9 лютого,прес-реліз «Оперативна інформація щодо грипу та ГРВІ станом на 9 лютого», в якому повідомили:

«За оперативними даними Центру грипу та ГРВІ ДЗ «Український центр контролю та моніторингу захворювань МОЗ України», з початку епідемічного сезону (28 вересня 2015року – 7 лютого 2016 року) в Україні зареєстровано до 3,5 млн. хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 8,9 % населення. Зі загальної кількості захворілих 61,5% становлять діти віком до 17 років.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ відмічається серед населення Київської області та міста Києва, де перехворіло відповідно 15,0% та 12,6% населення. Найменша захворюваність реєструється в Закарпатській (5,6%) та Харківській областях (3,7%).

З початку епідемічного сезону по Україні госпіталізовано з попередніми діагнозами «Грип» та «Гостра респіраторна вірусна інфекція» 145 тисяч осіб (4,2% від захворілих). Серед них до 65,9% – діти віком до 17 років.

На п’ятому тижні 2016 року в 15 областях показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги, із них в чотирьох – більше ніж на 50%. В інших регіонах країни епідемічні пороги знаходяться в межах від нульового порогу в Полтавській до – 49% в Харківській областях. Захворюваність в епідсезоні 2015-2016 років на 46,1% більше рівня аналогічного періоду минулого епідемічного сезону.

З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 246 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, серед них – троє дітей віком до 17 років. Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області – 40, Києві – 29, Харківській – 15, Черкаській, Рівненській областях по 14.

За медичною допомогою своєчасно звернулася лише третя частина померлих. Проведений аналіз летальних випадків показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу.

З початку епідемічного сезону за оперативними даними вакциновано проти грипу 125 665 осіб, що становить 0,32% від загальної кількості населення, з них діти до 17 років – 21 %. Вакцинація здійснювалася в основному за рахунок місцевих бюджетів.

Станом на 8 лютого в окремих регіонах введено обмежувальні протиепідемічні заходи або припинено навчання майже у в чотирьох тисячах дитячих навчальних, загальноосвітніх та позашкільних закладах».

Про це повідомили сьогодні, 9 лютого, на сайті міністерства охорони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів