В Україні померла від грипу з початку епідемії 201 людина, – МОЗ (відео, оновлено)

21:00 5 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

Найбільша кількість летальних випадків зареєстровано в Одеській області.

На сайті міністерства охорони здоров’я опублікували в п’ятницю прес-реліз «Оперативна інформація щодо грипу та ГРВІ станом на 5 лютого», в якому повідомляється:

«Захворюваність в епідсезон 2015-2016 років на 41,4 % більше рівня аналогічного періоду минулого епідемічного сезону. З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 201 лабораторно підтверджених летальних випадків від грипу. 

Серед них – троє дітей віком до 17 років та один летальний випадок серед вагітних. Ідентифіковано як вірус грип А нетиповий – 22, вірус грипу типу В – 2 та вірус грипу Н1N1 (pdm09) – 152.

Найбільша кількість летальних випадків зареєстровано в Одеській області – 34, у Вінницькій – 13, Запорізькій – 12, Черкаській – 13, Рівненській – 11 та м. Києві – 11. За медичною допомогою своєчасно звернулася лише третя частина померлих. Проведений аналіз летальних випадків показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу.

З початку епідемічного сезону за оперативними даними вакциновано проти грипу 124 927 осіб, що становить 0,32% від загальної кількості населення, з них діти до 17 років – 21%. Вакцинація здійснювалася в основному за рахунок місцевих бюджетів.

Станом на 4 лютого в окремих регіонах введено обмежувальні протиепідемічні заходи або припинено навчання у зв’язку з несприятливими погодними умовами у 8 994 дитячих навчальних, загальноосвітніх та позашкільних закладах. У міністерстві продовжує працювати Оперативний штаб з питань реагування на ситуацію щодо ускладнення епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ, створеного наказом міністерства охорони здоров’я України від 20 січня 2016 року № 5-Адм, за участю керівників структурних підрозділів МОЗ України, представників міжнародних організацій (ВООЗ, Дитячого Фонду ООН/ЮНІСЕФ), Держсанепідслужби, профільних позаштатних спеціалістів міністерства охорони здоров’я та провідних науковців Національної академій медичних наук, а також представників ДП «Укравакцина» та ДП «Державний експертний центр МОЗ України».

Про це повідомили сьогодні, 5 лютого, в прес-службі міністерства охорони здоров’я України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів