В Ізраїлі перервали лікування дільничної зі Львова (відео)

11:04 10 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Надія Андрухів повідомила, що Україна не перерахувала гроші до клініки.

Дільничного інспектора Надію Андрухів, яка підірвалася на розтяжці під час липневого теракту у Львові, зараз не лікують і виписали з ізраїльської клініки. За словами українки, у шпиталі їй розповіли, що за лікування українська сторона заборгувала 150 тисяч доларів, і допоки його не сплатять – подальші операції неможливі.

Надія Андрухів повідомила: «Є заборгованість у 150 тисяч доларів за моє лікування. І поки не буде сплачений  борг за моє лікування – більше  ніяких операцій проводитися  не буде. Хто має оплачувати  за це - мені не відомо».

Наразі жінка разом із мамою, медсестрою за фахом, живе в Ізраїлі, у квартирі, яку винаймає місцевий лікар. Гроші ж на харчі їм дають волонтери та посол.

У постраждалої від вибуху досі в руці – скалки, а вцілілою ногою вона ще не володіє. Надія Андрухів розповіла вона про заплановані операції, які тепер можуть і не зробити: «Операцію на ногу, пластику нерву, це роблять тільки тут, і то тільки один лікар, от у чому проблема, а без тої операції я не зможу ходити на правій нозі». 

Своєю чергою, очільник МВС Арсен Аваков запевнив, що складнощі у цьому питанні будуть вирішені. Він пообіцяв: «Якщо там у вас є інформація про те, що є додаткові складнощі, я зараз щодо цього теж подзвоню, дізнаюся, я думаю, що цю проблему ми вирішимо».

Натомість глава Львівської ОДА Олег Синютка відхрестився від фінансових проблем, пояснивши, що зараз – перерва між операціями. Чиновник зазначив: «Тому шо попередні рани повинні зажити і людина повинна бути готова до наступної операції, тому є та перерва, яка буде тривати до двох місяців, на сьогодні жодних конфліктів з лікувальною установою немає».

Водночас, міліціонер не отримала поки що інформації про своє подальше лікування у Ізраїлі. До того ж, зараз вона подовжує візу, термін якої спливає за тиждень.

Про це повідомили сьогодні, 10 жовтня, на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1», де також нагадали: «Два потужні вибухи пролунали у Львові зранку 14 липня. Тяжких поранень зазнали двоє працівників міліції: 31-річна жінка та 24-річний хлопець. Жінці довелось ампутувати ногу та нирку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів