Україна відмовляється від паперових медичних карток

11:40 13 вересня 2013 р.

Фото до новини

Про те, чи поліклініки працюватимуть під час перебоїв зі струмом, МОЗ помовчує

«Паперові медичні картки найближчим часом стануть історією, оскільки міністерство охорони здоров’я України впроваджує Всеукраїнський електронний реєстр пацієнтів (ЕРП)», - заявив заступник керівника МОЗ Роман Богачев. Прес-служба МОЗ України переповіла також із його уст, що «це стало можливим завдяки впровадженню Концепції інформатизації сфери охорони здоров’я України на 2014‒2018 роки, яку у квітні цього року було підтримано Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України».

А серед заходів реалізації зазначеної Концепції є й створення електронного реєстру. Відтак днями міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова затвердила технічні завдання для створення централізованого електронного реєстру пацієнтів та комплексної системи захисту інформації у ньому.

Натомість її заступник Роман Богачев пояснив: «Із переходом на електронну систему збору та зберігання інформації відійдуть у минуле і проблеми, пов’язані із паперовим медичними картками. Нині картки зберігаються за місцем проживання пацієнта і з цим пов’язані довготривалі бюрократичні процедури. Також виникають труднощі у процесі збору анамнезу, наприклад, коли пацієнт потрапляє у заклад охорони здоров’я у невідкладному стані без медичної картки. Часом через людський фактор трапляються випадки втрати медичної інформації. Централізований ЕРП дозволить вирішити ці питання, що, безумовно, підвищить доступність медичної допомоги».

Але про те, чи працюватимуть поліклініки під час перебоїв з електричним струмом, МОЗ помовчує...

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів