Україна також хоче закупити ремдесивір у США

14:01 8 липня 2020 р.

Фото до новини

Препарат «Ремдесивір» одразу був включений українськими лікарями до протоколу лікування коронавірусної хвороби. Цей лікарський засіб не був доступний, але нині МОЗ веде переговори з американською компанією-виробником і розраховує на поставки його в Україну.

Основні результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максим Степанов за 8 липня:

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 807 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 65 у дітей та 46 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 200 осіб. За добу одужали 926 осіб, що є абсолютним рекордом за ввесь період пандемії, померли 23 особи.
▪️ За останню добу проведено 27 584 тестування, з яких 13 568 методом ПЛР, 14 016 методом ІФА.
▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській області (117) та в місті Києві (114).
▪️ МОЗ закликає дотримуватись епідеміологічних рекомендацій: носити маску, користуватись антисептиком та не порушувати соціальної дистанції, адже це напряму впливає на ризик інфікування COVID-19.
▪️ На сьогодні МОЗ прийнято чіткий механізм здійснення безкоштовних тестувань на коронавірус. Безкоштовно тестуються: всі люди, які мають ознаки коронавірусної хвороби; люди, які перебували у контакті з коронавірусними особами; люди, які потребують планової госпіталізації; медичні працівники, які працюють з хворими на COVID-19, тестуються раз на 14 днів; працівники Нацполіції та Нацгвардії за визначеним переліком тестуються раз на 30 днів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів