У Новояворівську почав працювати сервіс «Поліклініка без черг»

17:17 23 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: javoriv-rda.gov.ua

У місті Новояворівськ Львівської області почав працювати сервіс «Поліклініка без черг», який дозволяє записуватися до лікаря через інтернет.

Про це повідомили організатори онлайн-сервісу "Поліклініка без черг".

Зокрема, це полегшує відвідування лікарів для матерів з дітьми. Впровадження онлайн-сервісу відбувається в рамках створення електронної системи охорони здоров’я eHealth. За допомогою сервісу пацієнти вже почали заключати електронні декларації з лікарями.  

Ініціаторами її запровадження в Новояворівський районній лікарні №1 стали молоді батьки, які в повсякденному житті звикли користуватися інтернет-сервісами. «Поліклініка без черг» забезпечує можливість онлайн-запису до лікаря. 

«Місто в нас молоде, має приблизно 10 тис. дитячого населення і багато батьків віком до 30 років, отже не дивно, що саме вони перші запропонували підключитися до системи,  –  говорить Степан Олійович, заступник головного лікаря з охорони материнства і дитинства Новояворівської районної лікарні №1. Треба також зазначити, що система передбачає не тільки онлайн-запис. Вона покращує якість лікування загалом, оскільки за допомогою цього сервісу лікар може керувати своїм графіком, оперативно направляти хворих до вузкопрофільних спеціалістів тощо».  

«Звісно, батьки турбуються перш за все про якість медичної допомоги, яку отримують їхні діти, – говорить мешканка міста і мама Зоряна Тучапець. – Але це також молоді активні люди, які хочуть ефективно витрачати свій час, а не стояти в чергах. Ми були готові до нововведень». 

Система управління пацієтопотоком – один з базових елементів реалізації електронної системи охорони здоров’я eHealth. Зокрема, за допомогою системи можна укладати електронні декларації лікарів і пацієнтів. Керівництво лікарні зазначає, що наразі всі лікарі закладу мають електронний ключ, і перші договори з пацієнтами вже почали укладати.   

«Ініціаторами підключення до системи все частіше стає місцева громада, бо люди розуміють, що вони особисто можуть впливати на умови свого життя, робити їх більш комфортними, - розповідає керівник проекту «Поліклініка без черг» Артур Верба. -  Медичні заклади реагують на це позитивно, адже впровадження системи також допомагає впорядкувати їхню роботу, автоматизувати щоденні процеси, збалансувати навантаження на персонал». 

Наразі пацієнти можуть записуватися до потрібного спеціаліста, прийшовши до реєстратури, зателефонувавши до медичного закладу, або використовуючи інтернет. 

За посиланням є інструкція використання онлайн-сервісу "Поліклініка без черг". 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів