У Львові зростає захворюваність на грип

19:30 27 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

Про це повідомив у четвер на брифінгу начальник управління охорони здоров’я міськради Володимир Зуб.

Зокрема він, як інформує сьогодні, 27 лютого, сказав із цього приводу:

«Коли була дощова погода, ми тут же це відчули – збільшилась кількість захворілих. І хоча епідпоріг не досягнуто: на 8-й тиждень 2014 року інтенсивний показник складає 74,2 при епідпорозі 88,6.

Кількість захворілих збільшується. Скажімо, два тижні тому було зареєстровано 4 тис. 600 хворих, а минулого тижня вже було 5567.

Тобто у зв’язку з тим, що зростає вологість, є температура дуже прийнятна для гострих респіраторних захворювань. Ми вживаємо відповідні епідзаходи в наших медичних закладах.

Водночас наголошуємо, що грип – це, за визначенням, легке захворювання. Лише у невеликого відсотка людей воно може стати важким через ускладнення. 

Тому, по-перше, треба намагатись робити все, щоби не захворіти. Інфекція передається через руки!

Друге – це тепло одягатись і тримати ноги в теплі. Грип починається з ніг, а не з голови. Тому ноги мають бути сухі і теплі.

І третє – має бути вітамінізована їжа. І не обов’язково екзотичні банани чи лимони, а цілком достатньо цибулі, часнику, яблук.

Ну, якщо ви вже захворіли, то, будь ласка, залишайтесь вдома, приймайте засоби народного лікування. Якщо впродовж 2-3 днів вам не стало лівше, тобто покращення не видно, негайно зверніться до лікаря.

Не зволікайте! Хоча ідеально звернутись до лікаря одразу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів