У Львові засуджено за розтрату керівництво школи

17:56 27 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: ilikenews.com

Її директор, двоє його заступників та бухгалтер привласнили понад 200 тис. грн.

Про це повідомляє сьогодні, 27 листопада, прес-служба міської прокуратури. За її інформацією, Сихівським районним судом розглянуто кримінальну справу, порушену прокуратурою міста Львова стосовно директора спеціалізованої школи №93, двох його заступників та бухгалтера, через злочинні дії яких розтрачено понад 200 тис. грн. бюджетних коштів.

Бо встановлено, що ці посадовці підробляли впродовж 2001-2012 років документи щодо обліку робочого часу працівників школи, на підставі яких нараховувалась заробітна плата чотирьом особам – прибиральникам та учителю, які насправді у той час не працювали і жодних робіт в освітньому закладі не виконували. Отримані таким чином кошти на загальну суму понад 200 тис. грн. привласнили директор, одна із його заступниць та бухгалтер.

Відтак скоєне директором школи кваліфіковано прокуратурою за частиною 4 статті 191, частиною 1 статті 364 та частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу (привласнення майна, зловживання службовим становищем та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки). Натомість двох спільників директора обвинувачено за частиною 4 статті 191 та частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу.

А 14 жовтня Сихівським районним судом ухвалено вирок заступниці директора та бухгалтеру. Їм призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на півтори роки – зі штрафом та встановленням іспитового строку (два роки).

Ще одного заступника директора установи, який підписав низку підроблених документів та обвинувачувався за частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу (службове підроблення), також визнано винним та накладено на нього штраф. Усі троє осіб визнали у суді свою вину в скоєному.

Вирок уже вступив у законну силу. Водночас, матеріали кримінальної справи стосовно директора цієї освітньої установи виділено в окреме провадження, судовий розгляд якого триває.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів