У Львові вже дві лікарні приймають дітей з коронавірусом

18:26 23 січня 2022 р.

Фото до новини

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня "ОХМАТДИТ" і КНП “Міська дитяча клінічна лікарня м.Львова” на вулиці Пилипа Орлика.

Про це нагадав сьогодні у ФБ міський голова Львова Андрій Садовий, пише Dailylviv.com: "Сьогодні особливу увагу маємо приділити нашим дітям.

Стаститика підтверджує, що саме вони хворіють значно частіше, ніж це було під час попередніх хвиль COVID-19.

Якщо раніше хворих приймали лише у ОХМАТДИТ, то тепер залучили міську лікарню на Орлика.

У короткому відео дуже важливі поради від медиків.

Бережіть себе та своїх дітей!

Слухайтесь порад лікарів!"

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» станом на сьогодні на стаціонарному лікуванні з діагнозом коронавірус перебуває 85 дітей. Загальна кількість ковідних ліжко-місць тут є 120.

Точної статистики про кількість дітей з діащнозом коронавірус у КНП "Міська дитяча клінічна лікарня м.Львова" ЛМР не подає.

Нагадаємо, що недавно КНП "Міська дитяча клінічна лікарня м.Львова" отримала нове надсучасне медичне обладнання для двох відділень інтенсивної терапії на загальну суму – близько 18 млн. грн. Обладнання було придбане Львівською міською радою на умовах фінансового лізингу та за кошти бюджету розвитку міста.

Для відділення інтенсивної терапії новонароджених та недоношених дітей повністю обладнано 4 реанімаційних місця, які включають: інкубатори високого класу, апарати ШВЛ і апарати ШВЛ високого класу, реанімаційні столи, слідкуюча апаратура, інфузомати.

Для відділення інтенсивної терапії для дітей старшого віку було придбано апарати ШВЛ, один з цих апаратів є із вбудованим інтелектуальним режимом. Тобто, в залежності від показників оксегинації крові пацієнта, апарат сам може вводити корективи по вентиляції. Дефібрилятор високого класу високої потужності, який пройшов сотні випробувань і є абсолютно надійним. Аспіратори для відсмоктування рідин з ран та верхніх дихальних шляхів, які є мобільними, слідкуюча апаратура, шприцеві насоси, наркозні станції.

Під постом Андрія Садового у ФБ є також багато критичних коментарів, в яких читачі пояснюють підвищений рівень захворюваності дітей не коронавірусом, а погодою і стресами від частих псевдомінувань та евакуацій у школах. 

Кілька тисяч дітей у Львові хворі на коронавірус, - мер Львова

8,5 тис школярів у Львові захворіли на грип або подібні захворювання, зокрема й Covid,- перший заступник мера

У львівському Охматдиті - рекорд хворих дітей на COVID-19

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів