У Львові – уже 31-й випадок екзотичного захворювання

12:21 19 вересня 2013 р.

Цьогоріч на Львівщині зареєстровано вже 52 випадки захворювання недугою Лайма.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Держсанепідемслужби у Львівській області. Причому захворюваність екзотичною для України недугою зросла на Львівщині порівняно з аналогічним періодом минулого року на 9,6%.

Зокрема, у Львові зареєстровано 31 випадок. Натомість у різних районах області ‒ ще 21.

При цьому клінічний перебіг у 100% хворих був середньої важкості, з них 25% потребували госпіталізації.

Довідка:

Хвороба Лайма (інші назви – бореліоз, Лайм-бореліоз, системний кліщовий бореліоз) – природно-осередкова інфекційна хвороба з групи бактеріальних зоонозів, яка спричинюється бореліями комплексу Borrelia burgdorferi sensu lato, передається кліщами і характеризується переважним ураженням шкіри у вигляді мігруючої еритеми, а також нервової системи, опорно-рухового апарату і серця. Поширена у Північній Америці та Європі, і є другою за швидкістю зростання інфекційна хвороба в США після ВІЛ-інфекції.

Захворювання зазвичай перебігає в три етапи (див. нижче), які пов'язані з різними симптомами. Вони можут бути важким, м'яким і зустрічаються в іншому порядку. Нерідко хворі також мають неспецифічні прояви, такі як втома, нічна пітливість, лихоманка або неспецифічний суглобові і м'язові болі. Хвороба Лайма може проявлятися в численних місцях в тілі, особливо на шкірі, нервовій системі, в суглобах і серці. Хвороба може стати хронічною, а й викликало те не завжди відчуття дискомфорту. Інодіінтервали між окремими фазами захворювання є довгі й безсимптомні.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів