У Львові стартував флешмоб «Здав кров – зроби селфі»

01:00 24 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

Львівські волонтери закликають людей ставати донорами, причому – не тишком-нишком.

«Здав кров – зроби селфі» – такий лозунг акції. Організатори сподіваються, що завдяки такому підходу проект швидко набере популярності у молоді. Вже першого дня охочих долучитися назбиралося кілька десятків.

Студенти медичного університету Тарас Гливинський та Тарас Карпинський вперше стали донорами. Хлопці запевнили, що здавати кров зовсім не страшно, натомість – відповідально.

«Зараз в Україні йде війна і є багато людей, яким потрібна кров. І в кожної людини є кров, і вона мусить ділитися нею, щоб інші виживали», – пояснив учасник флешмобу «Допомогти може кожен» Тарас Карпінський.

Про можливість здати кров студенти дізналися у виші. Вони відпросилися з пар і рушили до донорського центру. Правила флешмобу прості – поки забирають кров, донор робить селфі та викладає світлину в Інтернет із відповідним хештегом.

Акція популяризуватиме донорство і кількість охочих здати кров зросте, сподіваються організатори акції.

Співорганізатор флешмобу Анатолій Козак розповів: «Зараз культура донорства в Україні взагалі не розвинена, тому намагаємося будь-яким чином якось привернути увагу людей і підвищити цю культуру. На даний момент ми зібрали більше 20 донорів. У середньому кожен з них здає по 300 мілілітрів крові».

Медики ініціативу волонтерів підтримують. Заступник головного лікаря обласного центру служби крові Ігор Горбаль зазначив:  «На жаль, крові не вистачає, і ми завжди просимо допомоги у здачі крові, щоб усі лікарні забезпечити повноцінними компонентами крові».

Під час акції медики зібрали вісім літрів крові. Скільком пацієнтам можна допомогти такою кількістю крові та як долучитися до акції – дивіться у сюжеті «5 каналу»:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів