У Львові ще перебувають на стаціонарному лікуванні 30 постраждалих на Майдані в Києві

16:35 18 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Олександр Мазуренко / прес-служба Львівської міської ради

Натомість 107, як повідомив у вівторок начальник управління охорони здоров’я міськради Володимир Зуб, станом на 18 березня уже виписані.

Дослівно ж Володимир Зуб розповів у вівторок прес-служба Львівської міської ради:

«Станом на сьогодні за оперативними даними в заклади охорони здоров'я, що підпорядковані управлінню охорони здоров'я ЛМР, звернулось 231 особа, з них  госпіталізовано 137, з яких станом на 18.03.2014 виписано 107 осіб. На сьогодні на стаціонарному лікуванні в Лікарні швидкої медичної допомоги та 8-й міській лікарні перебувають 30 осіб.

Майже всі вони з травматичними ушкодженнями різних частин тіла (рук, ніг, голови). Стан усіх пацієнтів стабілізований.

Більшість із них мають легку та  середню ступінь важкості. Ще п’ятеро пацієнтів готуються до відправки за кордон: Троє з травмами очей та двоє зі скелетною травмою».

Своєю чергою, міський голова Львова Андрія Садового розповів після сьогоднішніх відвідин ним плстаждалих на Майдані в Києві у 8-й клінічній лікарні: 

«У мене захоплення мужністю людей, які до Львова приїхали з Майдану, тому що вони насправді приїхали з війни. В мене захоплення нашими медиками, які якісно виконують свою роботу і допомагають постраждалим. Це дуже важливо.

Я дякую також нашим колегам з Литви, Польщі, Австрії, які помагають в подальших стадіях лікування наших українських хлопців. Також є погоджена можливість в подальшому отримати допомогу, коли вже буде потреба у протезуванні рук, ніг, очей.

Це наші польські колеги, чехи, американці. Всі вони  готові приймати. Але це буде пізніше, коли вже ці втручання будуть можливими. 

На сьогоднішній день немає проблем з фінансуванням хворих, які постраждали на Майдані і лікуються у міських лікарнях. Сьогодні на лікуванні перебувають 30 пацієнтів. 

Наразі жодних проблем немає. Долучається до допомоги і церква, і різні організації, є бюджет медицини.

Ми не приймали якихось окремих рішень щодо фінансування цієї категорії пацієнтів, але якщо буде якась потреба, то ми на неї реагуватимемо. Зараз усі усім забезпечені».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів