У Львові розпочали реалізовувати соціальний проект адаптації хворих з ментальними порушеннями

20:00 25 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

В обласному психоневрологічному диспансері на вулиці Коциловського, 30 допомогають у подоланні соціальної ізоляції 45 пацієнтам.

Громадська організація «Центр соціальної допомоги та реабілітації «Плече» реалізовує у Львові соціально-культурний проект під назвою «Проект програми соціальної допомоги та адаптації хворих з ментальними порушеннями» за фінансової підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради. На втілення проекту в бюджеті міста передбачено кошти в сумі 10 тисяч грн.

Метою проекту є допомога хворим з ментальними порушеннями (45 осіб) у подоланні соціальної ізоляції та адаптації їх у суспільстві в умовах підвищеної тривожності, допомога у вирішенні їх побутових проблем. Зокре6ма, в рамках проекту реалізовуються заходи: навчання, підтримка та розвиток життєво-необхідних побутових навичок; проведення груп взаємопідтримки з терапевтичним ефектом для прямих користувачів проекту; психокорекційні заняття: успішного спілкування; алгоритми виходу з конфлікту; організація дозвілля (перегляд кінофільмів, відвідування мистецько-освітніх закладів Львова, проведення творчих вечорів).

«Більшість заходів відбуваються у приміщенні Львівського обласного психоневрологічного диспансеру на вулиці Коциловського, 30. Громадська організація «Центр соціальної допомоги та реабілітації «Плече»  тісно співпрацює з вищими навчальними закладами мЛьвова, студенти яких проходять практику та в якості волонтерів є ресурсом в організації та проведенні акцій», – розповів в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин. 

Про це повідомили сьогодні, 25 серпня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів