У Львові стартував навчальний практикум «Реабілітація через іпотерапію»

19:42 25 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Хворих на церебральний параліч лікують взаємодією зі спеціально навченим конем, адаптованим до можливостей пацієнта в опануванні верхової їзди.

Упродовж липня-серпня громадською організацією «Молодіжний спортивно-оздоровчий клуб «Дивосил-здоров’я» для осіб з інвалідністю хворих на церебральний параліч, в тому числі дітей, проводять заняття з іпотерапії для 10-ти осіб (загалом по 19 занять для кожного). Навчальний практикум проводять в декілька етапів: підбір вправ для занять з іпотерапії, відповідно до діагнозу неповносправних осіб; навчання неповносправної молоді виконанню вправ з іпотерапії інструктором з іпотерапії; верхова їзда на конях з виконанням вправ у супроводі інструктора з іпотерапії.

Неповносправні молоді люди з громадської організації «Молодіжний спортивно-оздоровчий клуб «Дивосил-здоров’я» відзначають, що відвідування занять позитивно впливає не лише на їх фізичне самопочуття, але й, що не менш важливо, на їхній загальний психоемоційний стан. Навчальний практикум «Реабілітація через іпотерапію» проводиться в рамках фінансової підтримки громадських організацій інвалідів і ветеранів на реалізацію статутних завдань у 2015 році.

Розмір фінансування заходу управлінням соціального захисту Львівської міської ради складає близько 17 тисяч грн. Загальний розмір фінансової підтримки, передбаченої ГО «Молодіжний спортивно-оздоровчий клуб «Дивосил-здоров’я» в рамках надання фінансової підтримки на реалізацію статутних завдань у 2015 році становить 33 тисяч грн.

«Підтримку в проведенні занять з іпотерапії, які є інноваційною у системі реабілітації осіб з неповносправністю ми надаємо вже не перший рік. Так, цього року заняття проходять в рамках надання фінансової підтримки громадських організацій інвалідів і ветеранів, яку надають з коштів бюджету міста», – розповів в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин. 

Іпотерапія – метод лікування, заснований на взаємодії людини зі спеціально навченим конем, адаптованим до можливостей хворого в опануванні верхової їзди.

Позитивний вплив іпотерапії на здоров’я людини виявляється завдяки тому, що їзда верхи вимагає постійного тренування базових рефлексів, що передбачають відповідну участь м'язів тіла, а це відіграє велику роль у лікуванні пацієнтів, які страждають на порушення функцій опорно-рухової системи і системи керування.

Про це повідомили сьогодні, 25 серпня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів