У Львові розпочалась міжнародна медична конференція з питань реабілітації поранених військових

16:32 29 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сайту Західного регіонального медіа-центру міністерства оборони України.

Ініціаторами проведення заходу виступили американське медичне подружжя – Роксолана та Василь Лончина.

Сьогодні, 29 липня, у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону розпочалась міжнародна медична конференція з питань реабілітації поранених військових з неврологічними ускладненнями. Ініціаторами проведення цього заходу виступили американське медичне подружжя  Василь і Роксолана Лончина, яка зазначила: «Цим заходом ми намагаємось розповісти нашим колегам з України про реабілітацію поранених людей в Сполучених Штатах Америки. І ми дуже вдячні керівництву військового лікувального закладу, на базі якого ми проводимо цей захід, за підтримку і повне розуміння».

Загалом в конференції взяли участь понад 150 спеціалістів з України, Канади, США. Від імені міністра оборони України всіх присутніх привітав, та подякував їм за співпрацю помічник міністра оборони України з медичного напрямку полковник Всеволод Стеблюк.

З боку українських військових медиків до присутніх звернувся керівник ВМКЦ полковник медичної служби Іван Гайда, який наголосив: «Це цілком закономірно, що подібний захід проводиться в стінах саме нашого медичного закладу. Адже в нас є потужна клініка нейрохірургії та неврології. Ми вже тривалий час використовуємо передові методи лікування та реабілітації воїнів. Тому львівським військовим медикам буде дуже цікавою співпраця та обмін досвідом з колегами з інших регіонів та держав. Адже нам є що показати, і є чому повчитись».

Перед присутніми фахівцями виступили військові лікарі 66-го військового мобільного госпіталю, що виконують завдання з надання медичної допомоги на передовій. Увага присутніх була зосереджена на практичних діях, наданні допомоги як пораненим, так і постраждалим місцевим мешканцям.

Загалом протягом трьох днів учасники конференції обговорять актуальні питання з реабілітації поранених військових з неврологічними ускладненнями, поділяться власним передовим досвідом, переглянуть низку учбових фільмів та роликів. Адже все це стане їм у нагоді під час їх повсякденної кропіткої роботи з відновлення здоров’я нашим бійцям.

Про це повідомили сьогодні, 29 липня, на сайті Західного регіонального медіа-центру міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів