У Львові попрощалися з трьома полеглими військовими медиками (відео)

15:58 25 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: Андрій Поліковський / «iPress»

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища поховали військовими окремої медичної роти імені Пирогова Національної Гвардії України.


Відео: Львівська міська рада

У прес-службі облдержадміністрації повідомили в середу «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 25 лютого, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла відбулося прощання із трьома Новітніми Героями України, військовими окремої медичної роти імені Пирогова Національної Гвардії України, що загинули в зоні АТО. Віддати шану загиблим – Дмитру Лагунову (6 березня 1976 р.– 9 лютого 2015 р.), Василю Задорожному (11 жовтня 1965 р. – 9 лютого 2015 р.) і Тарасу Кончевичу (28 жовтня 1979 р. – 9 лютого 2015 р.) – прийшли десятки небайдужих львів'яни, військові побратими та громадські активісти.

Вшанували Героїв також й представники влади Львівщини, зокрема в.о. першого заступника голови ОДА Ростислав Замлинський та голова облради Петро Колодій. Після Богослужінь похоронна процесія вирушила пішою ходою на Личаківське кладовище. 

Поховали Новітніх Героїв України на полі почесних поховань №76. Наголосимо, що військові медики підірвалися на фугасі під Артемівськом, на так званій «дорозі смерті», коли їхали за пораненими 9 лютого.

Натомість на сайті Західноукраїнської інформаційної корпорації повідомили в середу:

«Сьогодні, 25 лютого, на полі почесних поховань №76 поховали трьох військових окремої медичної роти імені Пирогова Національної гвардії України Василя Задорожного, Дмитра Лагунова і Тараса Кончевича. Вони загинули 9 лютого у зоні АТО, коли їхали по поранених у Дебальцеве.

Як повідомила репортер «ZIK-Стрім» Соломія Коштура, попрощатися із героями прийшли сотні львів’ян. Спочатку із загиблими попрощалися у Гарнізонному храмі св. ап. Петра та Павла.

Після цього процесія з домовинами вирушила пішою ходою на Личаківське кладовище, де відбувся чин похорону. «Ми зібралися тут, щоб провести своїх побратимів. Це були хоробрі хлопці, разом здійснювали всі бойові виходи», – сказав начальник медроти Нацгвардії полковник Ігор Ільків.

«Вічна їм пам'ять, вони залишаться з нами навічно», – додав керівник ГО «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський.

«Кожного тижня ми на цьому цвинтарі, кожного тижня ховаємо героїв. Сьогодні особливий день, сьогодні ми ховаємо героїв, які рятували героїв. Завдяки їм, дуже багато людей сьогодні живуть. Вони йшли у бій до кінця, вони рятували життя. Ми не можемо зрозуміти, чому Бог їх забрав. це дуже велика втрата. Втрата для рідних, близьких, друзів. Для втрата для міста. Подивіться на їхні фото: це чесні люди. Висловлюю всім глибокі співчуття. Вічная пам’ять», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів