У Львові планують збільшити фінансування лікарень

14:00 17 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова й Львівська обласна клінічна лікарня можуть розраховувати на суттєве збільшення з наступного року фінансування по пакету пріоритетних послуг.

Про це, як повідомили у вівторок, 17 вересня, у Львівській облдержадміністрації, розповіла сьогодні під час апаратної наради директор департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак. За її словами, в 2017 році у приймальне відділення лікарні лише бригадами швидкої допомоги доставили майже 12 тисяч пацієнтів, а чотири тиячі – в травмпункт, у 2018-му – дев’ять тисяч і три тисячі в травмпункт, а у 2019 році – п’ять тисяч та 1700 відповідно.

Ірина Микичак зазначила також: «Висновки незалежних експертів та аналіз показників свідчать про те, що лікарня потребує інвестицій. Питання кадрів вкрай важливе для лікарні. Оскільки та кількість бригад, що працює в лікарні, має занадто велике навантаження.

Директор департаменту охорони здоров’я наголосила: «Міській владі рекомендуємо знайти можливість встановити цільову доплату молодшому медичному персоналу, адже ця установа приймає найбільшу кількість ургентних пацієнтів. Великі сподівання ми покладаємо на реформу другого рівня медичної допомоги, аби була змога надавати якісну допомогу».

«Лікарня входить в п’ятірку за обсягом госпіталізації в Україні. Навесні відбувалась перевірка щодо дотримання ліцензійних умов, після якої лікарня підтвердила ліцензію згідно із вимогами Міністерства. Лікарня з обласним центром екстреної медичної допомоги входить в єдину мережу служби екстреної медичної допомоги», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів