У Львові освоюватимуть мобільну лабораторію зі США (відео)

19:00 29 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У четвер, 29 вересня, в головному військовому клінічному госпіталі відбулася передача гуманітарної допомоги від американського уряду – трьох мобільних лабораторій – закладам державної санітарно-епідеміологічної служби Міноборони України.

Про це повідомили сьогодні, 29 вересня, в прес-службі міністерства оборони України, де також поінформували, що представник Агентства зменшення загрози Міноборони США Лука Клучко зазначив під час церемонії передачі гуманітарної допомоги: «Є прислів’я, яке звучить таким чином: «Необхідність – це найкращий поштовх для того, щоб зробити відкриття». Ця лабораторія, яку ви бачите – це кінцевий результат необхідності. Кінцевим результатом є винахід, який зробила українська сторона. Цей автомобіль є дуже гарним прикладом української винахідливості. Зовнішні шасі автомобіля було виготовлено на підприємстві «Практика», внутрішнє обладнання і дизайн створила українська компанія «Альт», а компанія «Медіамакс» проводила навчання. Бажаю Міністерству оборони України вдалого використання цих автомобілів».

Приблизна вартість цих трьох автомобілей – тринадцять мільйонів гривень. Відтак начальник лікувально-евакуаційного відділу Військово-медичного департаменту Міноборони України, полковник медичної служби Олексій Барбазюк, висловивщиру вдячність американським колегам за  плідну співпрацю й надання таких необхідних, особливо – в районі АТО, лабораторій для надання медичної і санітарно-епідеміологічної допомоги. Своєю чергою, начальник Центральної санітарно-епідеміологічної лабораторії Сергій Литовка розповів, що основне призначення цих автомобілей – район АТО.

Але, за його словами, спочатку планується, що ці машини будуть працювати у Києві, Львові та Харкові. Він також повідомив: «Упродовж найближчого періоду, після підготовки усіх фахівців, ми відправимо автомобілі до району АТО, де вони працюватимуть на трьох основнх напрямках – в ооперативно-тактичних угрупуваннях «Донецьк», «Луганськ» та  «Маріуполь».

Сергій Литовка також запевнив: «За допомогою цих трьох обладнаних мобільних лабораторій на передовій стане можливим швидке здійснення бактеріологічних досліджень. Згортання і розгортання цих автомобілей займає лише дві години».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів