У Львові охопили за три дні вакцинацією 108 дітей

15:48 21 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У львівських школах провели верифікацію кожного класу, щоб ідентифікувати учнів, які ще не щеплені, або мають лише одне щеплення від кору.

Про це, як повідомили в четвер, 21 лютого, в прес-службі Львівської міськради, розповів начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, котрий також зазначив: «За цими результатами ми створили рейтинг від найбільш небезпечних шкіл до більш спокійних. Як свідчить статистика, зараз у Львові є 17 шкіл, що мають рівень захищеності 95% – це хороший результат, в цій школі нема небезпеки спалаху кору, 30 шкіл – з рівнем від 90%-95%».

Володимир Зуб також закликав батьків давати згоду на щеплення своїх дітей і запевнив: «Це не відбуватиметься у школах. У Львові є 30 кабінетів для щеплень, де можна отримати вакцинацію. Нагадую, для цього потрібна обов’язкова згода батьків. Отримавши таку згоду, педагогічні працівники організовано приведуть дітей у поліклінічні відділення».

«Перед щепленням, пацієнтів обов’язково оглядає сімейний лікар чи педіатр на наявність чи відсутність показань до вакцинації. Якщо з дитиною все нормально, вона здорова – проводиться вакцинація, після якої впродовж 30-40 хвилин за дитиною спостерігає лікар, щоб проконтролювати стан після щеплення», – поінформував також Володимир Зуб

Начальник управління охорони здоров’я ЛМР повідомив також: «Ми роздали всім батькам через навчальні заклади, через класних керівників бланки Інформованої згоди, щоб батьки дали згоду на вакцинацію. Нам уже повернулася частина цих згод, і маємо 2400 згод на вакцинування дітей в межах цієї акції масової вакцинації».

«За три дні кампанії у Львові вже вдалось вакцинувати 518. Серед активних районів Шевченківський, де за три дні вакциновано 108 дітей, Залізничний, де вакцинували 97 дітей, Сихівський, де вакцинували 71 дитину. У жодного з вакцинованих жодних ускладнень не виявлено. Якість вакцини висока і нічого боятись не потрібно», – повідомив також Володимир Зуб.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів