У Львові лікарі зробили унікальну надскладну операцію з вирівнювання осі хребта

11:20 23 березня 2017 р.

Фото до новини

У міській дитячій клінічній лікарні лікарі-ортопеди і нейрохірурги спільно з відомим польським ортопедом Кшиштофом Колтовським та київським нейрохірургом Андрієм Мизаком провели унікальну надскладну операцію з вирівнювання осі хребта у 12-річної львів’янки.

Про це інформує прес-служба ЛМР.

Зараз дівчинка почувається добре, і вже самостійно може вставати і сидіти на ліжку.

Як розповіли в міській дитячій лікарні, дівчинка страждала від вродженої важкої форми сколіозу, і їй потрібне було термінове оперативне втручання. Пацієнтка вже була оперована два роки тому, але попередня металева система не витримала навантаження і зламалась. Прооперували пацієнтку 16 березня, усунувши стару систему і поставивши нову, за допомогою інплантантів вирівняли та зафіксували вісь хребта у природному положенні.

«Після операції вирівняна вісь хребта, стабілізуюча система досить гарно функціонує. Дитина на даний час вже вертикалізована, самостійно може вставати і сидіти. В нашій клініці така операція проведена вперше, і вона належить до надзвичайно складних. Їх проводять лише у спеціалізованих ортопедичних інститутах в Києві та Харкові. Зазвичай вони тривають 6-12 годин, але нам вдалося зробити її до 4-х годин, оскільки це була повторна операція», - розповів дитячий нейрохірург лікарні Тарас Микитин.

Тепер 12-річна львів’янка матиме рівну поставу, позбавиться болю у спині і нічим не відрізнятиметься від однолітків.

Окрім того, під час візиту доктор Кшиштоф Колтовський з університетської клініки Вроцлава оглянув 15 дітей з такими ж патологіями і вже відібрано пацієнтів на наступний етап операцій, проведення яких заплановане на початку літа.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів