У Львові фахівці навчали національних гвардійців домедичній допомозі пораненим на полі бою

20:34 26 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

Як повідомили в неділю в прес-службі НГУ, працівники комунального закладу «Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» провели одноденні заняття з особовим складом Національної гвардії України.

У прес-службі Національної гвардії України повідомили сьогодні, 26 квітня:

«Працівники комунального закладу «Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» провели одноденні заняття з особовим складом Національної гвардії України. На плацу військової частини лікарі облаштували навчальне місце. Зі собою вони привезли навчально-матеріальну базу за допомогою якої військовослужбовці змогли відпрацювати основні питання домедичної допомоги в умовах бойових дій.

За словами начальника медичної служби управління Західного територіального командування НГУ – полковника медичної служби Андрія Коробкіна надання домедичної допомоги на полі бою є основною запорукою врятування життя пораненому. Аналіз причин загибелі військовослужбовців під час ведення бойових дій вказує на те, що значну їх частину можна було б врятувати при своєчасному та якісному наданні домедичної допомоги.

Основними причинами смерті 80-90 % таких поранених стали масивна крововтрата та шок. Саме тому спеціалістами Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в основу практичних занять були включені основні принципи надання домедичної допомоги в умовах бойових дій.

ФахівцямиЛьвівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастрофз військовослужбовцями були відпрацьовані практичні заняття по первинному огляду пораненого, переведення його в положення на боці, зупинці кровотечі з різних частин тіла та кінцівок, проведення серцево-легеневої реанімації, а також транспортування пораненого різними способами в сектор укриття. Кожен військовослужбовець особисто зміг спробувати практично відпрацювати дані питання.

Завідувач навчально-тренувального відділу Людмила Гера розповіла: «Наші працівники постійно проводять такі навчання-тренінги з військовослужбовцями різних силових структур. Спеціалісти закладу навчали прикордонників, військовиків зі Збройних Сил України, були і в Навчальному центрі Національної гвардії України. В такий складний час керівництво Комунального закладу «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», а також всі його працівники готові допомагати нашим військовим в проведенні практичних занять, а також надавати будь яку допомогу, сьогодні – це просто наш обов’язок».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів