У Львові безкоштовно допомагатимуть пораненим воїнам

17:45 16 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/UkrainianCatholicUniversity

Школа реабілітаційної медицини Українського католицького університету у Львові відкриває соціальний проект «Простір можливостей», у межах якого фізичні терапевти з міжнародним досвідом надаватимуть безкоштовну реабілітаційну допомогу військовослужбовцям, сім’ям військових, переселенцям та волонтерам.

«Простір можливостей» стане першим проектом Реабілітаційного центру Школи реабілітаційної медицини  (ШРМ) Українського католицького університету (УКУ) у Львові, який спочатку діятиме на базі спортивного залу Колегіуму УКУ.  Проект передбачає надання послуг з реабілітаційної медицини, також передбачена психологічна допомога від фахівців Інституту психічного здоров’я УКУ (проект «Простір надії»).

За словами академічного директора ШРМ Володимира Голика, на базі співпраці проектів «Простір можливостей» та «Простір надії» створюється міждисциплінарна модель співпраці, ідея якої – у наданні перехресної допомоги: з пацієнтом працюватиме  фізичний терапевт, ерготерапевт, психолог. Володимир Голик пояснив: «Пацієнти проекту – постраждалі з порушеннями функції кінцівок, м’язового тонусу, постави і ходи, координації рухів, з больовими симптомами в хребті. Фізичний терапевт нічого не нав’язує, а лише пропонує вирішення проблеми. Розробляє певний комплекс вправ з поетапністю. Пацієнти зможуть пропрацювати його як на базі центру, так і вдома. Реабілітація – це завдання, яке виконується за активною участю пацієнта, в плануванні та реалізації якого приймає участь фізичний терапевт».

Реабілітаційну допомогу надаватимуть кваліфіковані фізичні терапевти Олександра Рягузова та Станіслав Агафонов, які мають досвід співпраці з міжнародною реабілітаційною організацією «Handicap International» на території України. Це всесвітня організація зі штаб-квартирою у Франції, завдання якої – надання реабілітаційної допомоги у будь-яких куточках світу впродовж 72 годин після катастрофи (військові конфлікти, землетруси, пожежі, природні катаклізми).

Під час війни на сході України «Handicap International працювала впродовж двох років у прифронтовій Дніпропетровській області. До реабілітаційної допомоги залучались бельгійські, французькі та британські фізичні терапевти.

Заняття проводитимуться індивідуально або в групі до чотирьох осіб. Тривалість курсу – 12 занять протягом місяця, за необхідності можливе повторення курсу. Робочі дні – понеділок, середа, п’ятниця з 9.00 до 14.00.

Володимир Голик зауважив: «У Львові є багато волонтерських і громадських організацій, які опікуються постраждалими навіть з інших областей. Через великий запит на реабілітаційні послуги фізичних терапевтів не вистачає. Ми маємо вільні руки, і ці руки відкриті до того, щоб максимально ефективно допомагати».

Про це повідомили сьогодні, 16 вересня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів