У Львові бажаючих здати кров тяжкопораненим міліціонерам більше, аніж відповідної апаратури (відео)

16:24 15 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Ярослав Тимчишин / «Gazeta.ua»

Лікар Олег Лисняк повідомив у середу: «Станом на зараз до здачі крові допущено 55 донорів, і на сьогоднішній день ми не можемо прийняти більше, бо на жаль можливості апаратури і станції переливання крові є обмеженими. Тому на сьогодні дуже дякуємо і запрошуємо всіх бажаючих на завтра і післязавтра».

Сьогодні, 15 липня, з дев'ятої години ранку у відділенні пункту збору крові львівської лікарні швидкої допомоги довгі черги донорів. Люди не залишились байдужими до долі працівників міліції, що отримали важкі травми внаслідок теракту у Львові.

Десятки людей дізнавшись із радіо та соцмереж про трагедію прийшли сьогодні здати кров. Донорами стали не тільки колеги постраждалих, але і звичайні люди, які покинули свої буденні справи для допомоги міліціонерам. Якщо зазвичай відділення трансфузіології приймає менше десяти людей, то сьогодні у вузькому коридорі ніде протиснутися.

Бухгалтер Роман прийшов разом із дружиною. Стоять в черзі вже понад годину. Через прочинені двері заглядають як лікарі беруть кров. Кажуть, що ще вчора, коли дізналися про поранених вирішили, що мусять щось робити.

Роман пояснив: «Треба якось допомагати людям. Я чув, що тій жінці міліціонеру ампутували ногу, і має серйозні проблеми з внутрішніми органами. Кажуть, що сама виховує дитину. Хоч кров здамо, якось так допоможемо».

Курсанти Львівського університету внутрішніх справ Юрій Смітюк та Андріан Дик проходять зараз практику у райвідділках міста. Вони – донори зі стажем. Дізналися про збір крові з оголошення в теленовинах.

Юрій розповів: «Плануємо здати повну норму – 750 мл. Це найменше, що можемо зробити для свої колег». 

19-тирічний Орест знає постраждалу Надію Андрухів. Вона – близька подруга його сестри. Дуже переймається долею пораненої жінки: «Це дуже хороша дівчинка, сама виховує дитину. Живуть разом із її мамою. Зараз у край важкому стані. Тут зібралось багато правоохоронців, та її друзів, які вирішили прийти і допомогти їй».

Після дванадцятої до відділення заходить Зоряна Біда, завідувач відділенням анестезіології. Розповідає про потерпілих:

«Як відомо, вчора до нас поступили чоловік і жінка з важкими мінно вибуховими травмами. На даний момент стан чоловіка є з позитивною динамікою, він зараз в свідомості, порушення вітальних функцій немає.

Стан жінки залишається важким, але стабільним. Готуємо її найближчим часом до проведення операційного втручання ревізії черевної порожнини.

Це означає завершення другого етапу операції, яку вчора не можна було провести у зв'язку з важкістю стану. Вона зараз знаходиться на апараті штучної вентиляції і в медикаментозному сні. Незважаючи на наші зусилля, загроза її життю залишається. 

Вчора в нас була достатня кількість препаратів крові, але, у зв'язку з даною патологією, хвора вимагає постійного ведення препаратів.

Група крові значення не має. Забір крові продовжується і після сьогоднішнього дня ми проведемо моніторинг скільки було донорів і скільки нам буде потрібно крові у майбутньому».

Виконувач обов'язки заступника головного лікаря з хірургічної роботи Олег Лисняк. Додає: «Станом на зараз до здачі крові допущено 55 донорів, і на сьогоднішній день ми не можемо прийняти більше, бо на жаль можливості апаратури і станції переливання крові є обмеженими. Тому на сьогодні дуже дякуємо і запрошуємо всіх бажаючих на завтра і післязавтра». 

Прес служба ГУ МВС України у Львівській області повідомляє, що усі небайдужі громадяни також можуть перерахувати матеріальну допомогу постраждалим міліціонерам за такими реквізитами:

Поповнення карткового рахунку «Юні Кредит Банк»

НР 4874 1054 0534 3320

отримувач: Личак Володимир Дмитрович – батько Романа Личака.

Поповнення карткового рахунку «Аваль Банк»

НР 4149 5300 3993 6968

отримувач: Дідич Ірина Данилівна – мати Надії Андрухів.

ОТРИМУВАЧ: ПАТ УКРСОЦБАНК,

КОД ЄДРПОУ: 00039019,

БАНК: ПАТ УКРСОЦБАНК,

МФО: 300023,

Р/Р 29248600000006,

ПРИЗНАЧЕННЯ ПЛАТЕЖУ: ДЛЯ ПОПОВНЕННЯ СКР 26252634021835, ЛИЧАК ВОЛОДИМИР ДМИТРОВИЧ

ОТРИМУВАЧ: ДІДИЧ ІРИНА ДАНИЛІВНА

КОД ЄДРПОУ: 2382607344

БАНК: АТ РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ

МФО: 325570

Р/Р 262550001

ПРИЗНАЧЕННЯ ПЛАТЕЖУ: ДЛЯ ЗАРАХУВАННЯ НА КР 0098215700. ДІДИЧ ІРИНА ДАНИЛІВНА».

Про це повідомили сьогодні, 15 липня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів