У Львівському військовому шпиталі відкрили відділення паліативної допомоги тяжкопораненим (відео)

22:25 28 серпня 2015 р.

Фото до новини

Волонтери сподіваються, що кожен боєць, котрий нині перебуває в надважкому стані, отримає гідний його догляд.

«У Львівському військовому шпиталі відкрили відділення паліативної допомоги для важкохворих і часто невиліковних військовослужбовців. Перший пацієнт відділеня Олександр, йому 26 років. Рік тому він отримав численні поранення. З того часу він потребує цілодобової опіки родичів і догляду лікарів.

Лікарі наголошують, що це відділення – не хоспіс. І хоч воно для важкохворих, але лікар сподівається на одужання свого пацієнта.

Відділення такого типу є першим у медичних закладах Міноборони. Днями сюди привезуть ще двох важкохворих, усього в Україні в такому стані до десятка бійців. 

У відділені є високоякісні апарати штучного дихання, система озонування повітря та новітнє освітлення. Абсолютно все тут зроблене за кошти волонтерів.

Наразі паліативне відділення, котре за сім місяців створили з нуля, оснащене найкраще з-поміж інших відділень у шпиталі. Волонтери сподіваються, що кожен боєць, котрий нині перебуває в надважкому стані, отримає гідний його догляд.

Усе це повідомив сьогодні, 28 серпня, «Телеканал новин «24». Натомість із повідомлення прес-служби міністерства оборони України випливає, що відділення паліативної допомоги у Львівському військовому шпиталі – не перше у медичних закладах Міноборони:

«У Національному військово-медичному клінічному центрі заступник міністра оборони України  Петро Мехед взяв участь в урочистому відкритті позаштатного відділення паліативної допомоги. Відділення на вісім ліжок призначене для лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців, які перебувають у важкому стані та потребують тривалого медичного лікування з елементами реанімаційного контролю та інтенсивної терапії.

Петро Мехед повідомив: «За останні півтора року ми багато чого зробили у військовій медицині – від надання пораненим якісної допомоги на полі бою до їх реабілітації в палатах лікувальних закладів. Сьогодні ми вийшли на результат, на який працювали протягом останнього року. І хоча поки що це відділення функціонуватиме не на постійній основі, згодом ми плануємо ввести цю одиницю до штату Національного військово-медичного клінічного центру, де показуватимуть свою майстерність найкращі лікарі» 

Відділення такого типу є першим у медичних закладах України і є прообразом військово-медичного хоспісу. Зараз тут уже проходить лікування один важкопоранений учасник АТО, боротьба за одужання якого триває близько року.

Саме в це відділення відтепер направлятимуть важкопоранених пацієнтів з усіх військових лікувальних закладів. Відкриття нового відділення паліативної допомоги стало можливим завдяки ефективній співпраці командування Національного військово-медичного клінічного центру, Благодійного фонду «Центр допомоги пораненим», а також допомозі небайдужих громадян».

Про це повідомили сьогодні, 28 серпня, в прес-службі Міноборони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів