У Львівській дитячій лікарні відреставрували операційне відділення

14:45 17 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львівській міській дитячій клінічній лікарні відбулися відкриття й презентація відреставрованої лапароскопічної операційної, де встановлено унікальне для України обладнання – лапароскопічну стійку в максимально доступній комплектації.

Про це повідомили в понеділок, 17 грудня, в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували: «Це обладнання дозволяє проводити мініінвазивні оперативні втручання дітям будь-якої вікової категорії.  Ремонтні роботи операційної було проведено як за бюджетні (надані містом), так і за позабюджетні (зароблені власне лікарнею) кошти. Загалом вартість робіт складає понад 450 тисяч гривень».

«Унікальне устаткування надане Львівській міський дитячій лікарні в рамках співпраці з лікарнею «SickKids Foundation» (Торонто). Вартість цього лапароскопічного обладнання – понад 120 тисяч євро. Загальна вартість презентованого проекту – близько чотирьох мільйонів 400 тисяч гривень. У нову операційну благодійники закупили унікальну лапароскопічну стійку в максимально-доступній комплектації, яка дозволяє проводити мініінвазивні оперативні втручання дітям будь-якої вікової категорії», – розповіли також у міськраді.

«За інформацією працівників компанії «Kalr Storz», така комплектація лапароскопічної стійки є єдиною на території України, і навіть більшість клінік сусідньої Польщі не мають такого обладнання. Це обладнання включає в себе найсучасніші розробки компанії Karl Storz, так би мовити, щойно з заводу. Ця лапароскопічна стійка дозволяє виконувати весь спектр ендоскопічних втручань у новонароджених та у дітей від операцій в черевній порожнині та позаочеревинно, операцій в грудній порожнині до ендоскопічних операцій на головному мозку», – розповів головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт.

«Загалом у розвиток міської дитячої клінічної лікарні у 2018 році інвестовано майже 17,5 млн. гривень, з них бюджетних – 11,7 млн. гривень. Це капітально відреставрованих 3 операційних з сучасним медичним обладнанням, апаратура для реанімації новонароджених, та багато іншого обладнання, яке дозволяє рятувати життя і здоров’я дітей різного віку, в тому числі й новонароджених», – зазначив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Про це повідомили в понеділок, 17 грудня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів