У лікарнях Львівщини стартували тренінги з надання екстреної медичної допомоги

20:00 26 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Навчання-тренінги проводять лікарі-практики, медичні працівники навчально-тренувального відділу Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

«У понеділок, 25 липня, у районних лікарнях Львівщини стартував цикл тренінгів з надання екстреної медичної допомоги», – повідомили сьогодні, 26 липня, в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Першими практичні навики відпрацьовували медики Дрогобицької районної лікарні. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Богдан Чечотка.

За його словами, навчання-тренінги проводять лікарі-практики, медичні працівники навчально-тренувального відділу Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Для цього вони пройшли навчання в Україні та за кордоном. Для практичної підготовки медики використовують устаткування для моделювання невідкладних станів, зокрема манекени та муляжі.

Під час заняття, яке відбулося у Дрогобичі, лікар-інструктор спочатку ознайомив присутніх з новими нормативними документами, які регламентують надання екстреної медичної допомоги. Потім розповів та продемонстрував на манекені основні алгоритми при проведенні серцево-легеневої реанімації.

Її має проводити один чи два медичні рятівники, використовуючи при цьому відповідне медичне обладнання. Потім учні-медики мали можливість практично відпрацювати навики на представленому манекені».

До 5 серпня тренінги планують провести у всіх районних лікарнях Львівщини. З 2012 року навчально-тренувальний відділ здійснює один з інноваційних впроваджень у систему післядипломної підготовки медиків та немедичних працівників – проведення виїзних тренінгів та майстер-класів з питань надання екстреної медичної та домедичної допомоги».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів