У Європі зафіксували 40 випадків «свинячого» грипу

16:28 14 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: ukrhealth.net

У цьому році на території України дозволені до використання вакцини «ВАКСІГРИП» (виробництва «Санофі Пастер С.А.», Франція), «ФЛЮАРИКС™» (виробництва «GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG», Німеччина) та «ІНФЛУВАК®» (виробництва «Abbott Biologicals B.V.», Нідерланди).

Інформагенція «УНН» повідомляє сьогодні, 14 листопада, що з початку сезону захворюваності на грип та ГРВІ в Європі виявили 40 випадків грипу A (H1N1), який в народі називають також «свинячим». В інформаційному бюлетені Центральної СЕС МОЗ мовиться також:

«За період з початку сезону грипу був визначений тип 216 вірусів грипу, виділених з дозорних і недозорних зразків: 62 (29%) віруси грипу В та 154 (71%) – віруси грипу А. З 91 субтипованого вірусу грипу типу А 40 визначені як A (H1N1)pdm09, а 51 – як A (H3N2). У цей же час за попередній тиждень серед 24 вірусів грипу А, 14 були вірусами A (H1N1)pdm09, а 10 – вірусами грипу A (H3N2).

«УНН» інформує також, що найчастіше українці помирають від «свинячого» грипу та «Вісконсіна», й що, за даними ВООЗ, найкращим захистом від грипу визнано вакцинацію. Бо щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити та загострення хронічних хвороб.

А в найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей. У цьому році на території України дозволені до використання вакцини «ВАКСІГРИП» (виробництва «Санофі Пастер С.А.», Франція), «ФЛЮАРИКС™» (виробництва «GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG», Німеччина) та «ІНФЛУВАК®» (виробництва «Abbott Biologicals B.V.», Нідерланди).

Як повідомляв «Щоденний Львів», цієї зими в Україні очікуються дві хвилі грипу, але медики не очікують узимку різкого збільшення захворюваності.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів