У 24-й механізованій бригаді зі Львівщини маніпулюють із посадами й зарплатнею військових, – ЗМІ (відео)

16:42 14 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: kiev.ko.olx.ua

Після повернення зі зони бойових дій бійці 24-ї механізованої бригади розповіли, що керівництво керується неправдивими схемами в розподілі зарплат та присвоєнні статусу учасника антитерористичної операції.


Відео: Михайло Міщенко

Інтернет-видання «iPress.ua» розповіло в сьогоднішній публікації «Правда про АТО від бійців 24-ї бригади: керівництво змінює на папері посади військових і зменшує зарплати»:

«Після повернення зі зони бойових дій бійці 24-ї механізованої бригади (повна назва – 24-та окрема Залізна механізована бригада імені Данила Галицького, в/ч А-0998, Яворів (Львівська область). – «ЩЛ») розповіли, що керівництво керується неправдивими схемами в розподілі зарплат та присвоєнні статусу учасника антитерористичної операції. Відео зустрічі із військовими поширив в мережі Михайло Міщенко.

Військові кажуть, що в АТО працюють злагоджено, але незадоволені діями керівництва, яке відповідає за організаційні та фінансові питання під час війни. Військовослужбовець розповідає:

«Що діється тут? Багато незрозумілого. Керівництво військової частини 24-ї від нашого імені пишуть заяви і підписують.

Це заяви про прийняття посади, на які нараховується зарплата. При цьому вони зробили нас із спеціалістів вантажників.

Це посада за окладом набагато нижча. Вони умудряються обманювати із заробітною платою. Зарплата становила 1700-1800 грн».

Бійці, сміючись, зазначили, що деяких з них на папері вже двічі прописували «200». Нарікаючи на керівництво, військові наголошують, що не за гроші борються. 

Боєць пояснює: «Гроші – грошима, маємо, що поїсти, ми пішли не за грошима туди. Маємо сім'ї, дітей, і вони мають щось їсти і їх треба чимось забезпечувати. Ми маємо обов’язок як громадяни України. Ми маємо забезпечувати їх матеріально». 

На запитання про наступну ротацію кажуть, що ще не знають, коли точно будуть повертатися назад, однак уточнюють: «Хлопці, які вийшли на вогневі позиції, чекають нас через 45 днів».

За словами військових, існує і проблема із видачею довідок учасникам АТО. Боєць 24-ї бригади каже: «Не видаються довідки учасникам АТО, проте на сьогоднішній день згідно з усним наказом відправляють на комісію з отримання статусу учасників бойових дій прапорщиків та людей з офіцерського складу. Тобто до солдатів байдуже».

Щодо забезпечення одягом ситуація також виглядає плачевно. Ще один із військових додає: «На мені зараз немає нічого від Міноборони. Якби не волонтери – замерзли і були дуже голодні».

Міністерство оборони видало армії військові бушлати та зимове взуття та деякі необхідні речі для аптечки, однак, за словами військових, кожен з них сам збирав собі ліки. Боєць зауважив: «На мені з того, що було видано, лише робочий бушлат, а також взуття, хоча . на мій 45 якось 43 не налазить».

Військові не сприймають режиму тиші і кажуть, що це лише маневр відведення уваги. Боєць розповів: «Щодо режиму тиші, то скажу, ми пробули в зоні АТО з 3 по 7 конвой. Коли у них все закінчується, тоді встановлюють режим тиші».

Нагадаємо, 19 грудня одни із бійців АТО поскаржився, що військові 24-ї бригади отримали зарплати учасника антитерористичної операції в сумі 2700-3000 гривень, однак обіцяних надбавок цього місяця так і не дочекалися. Він зазначив, що не знає, як із видачею зарплат в інших бригадах, однак його побратими розчаровані і незадоволені.

8 грудня голова Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко повідомив, що 3812 воїнів антитерористичної операції вже отримали статус учасника бойових дій. Як повідомляв «iPress.ua», група народних депутатів змусила заступника міністра регіонального розвитку та будівництва Дмитра Ісаєнка написати заяву про відмову від статусу учасника АТО».

Про це повідомляється в середу на сайті інтернет-видання «iPress.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів