У 2013-му на електронний реєстр пацієнтів ще не перейдуть

09:39 16 вересня 2013 р.

Фото до новини

Цей прект почнуть реалізовувати щойно в 2015-2016 роках

Міністерство охорони здоров’я України, анонсуючи, як уже переповідав dailylviv.com, заміну паперових медичних карток електронними, забуло додати при цьому, що Львівська область не увійшла до четвірки областей, які отримали державні субвенції на впровадження електронного реєстру пацієнтів. Суттєве уточнення, що це питання розглядається лише в Києві й трьох «пілотних» областях – Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, читаємо натомість у коментарі начальника управління надання медичної допомоги Львівської облдержадміністрації Андрія Голдуна інтернет-виданню Zaxid.net.

Тож, як бачимо, запевнення влади в різноманітних «покращеннях» нею нашого життя таки заслуговують на те, аби сприймати їх скептично. Тим паче, що Андрій Голдун повідомив також, що загалом проект повинні почати реалізовувати у 2015-2016 роках.

Та й відповідного документу, який регламентував би перехід на електронний реєстр пацієнтів, наразі... немає. Окрім того, начальник управління надання медичної допомоги ЛОДА поскаржився, що, хоч впровадження електронного реєстру вимагає великих затрат для закупівлі оргтехніки, «у нашій області пропонується навантаження на місцевий бюджет».

Але, додав Андрій Голдун, підрахунків коштів, необхідних для впровадження електронного реєстру пацієнтів, ще не проводили, бо немає нормативних документів. А коротше кажучи, міністерство охорони здоров’я  анонсувало, по суті, прожект, принаймні наразі несумісний із нашою дійсністю...

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів