Троє жителів Сколівщини госпіталізовані з обмороженнями

09:40 10 січня 2017 р.

ДСНС нагадує, як уникнути переохолодження.

У понеділок, 9 січня, були доставлені до Сколівської центральної районної лікарні з діагнозом «обмороження верхніх кінцівок» четверо людей. Зокрема, о 16:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що до Сколівської центральної районної лікарні були госпіталізовані з діагнозом «обмороження обох верхніх кінцівок» 38-річні жителі сіл Крушельниця й Тухля – у стані середнього ступеня важкості, а 64-річний мешканець Крушельниці – в легкому стані (останній від госпіталізації відмовився). Натомість о 21:06 до Служби порятунку «101»надійшло повідомлення, що до Сколівської центральної районної лікарні в стані середнього ступеня важкості був госпіталізований з діагнозом «обмороження обох верхніх кінцівок» 56-річний житель села Двірці. 

Тому у Львівському обласному управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України нагадують: «Не вживайте алкогольних напоїв - алкогольне сп'яніння викликає ілюзію тепла, сприяє високій утраті тепла; не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду; носіть просторий одяг – це сприяє нормальній циркуляції крові. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Верхній одяг бажано носити непромокаючий. Тісне взуття, відсутність устілки, брудні шкарпетки можуть створювати передумови обмороження. Не носіть на морозі металевих (у тому числі золотих та срібних) прикрас. Метал охолоджується до низьких температур швидше ніж тіло, внаслідок чого можливе «прилипання» цих предметів до шкіри з виникненням почуття болю та холодових травм. Перстені на пальцях затрудняють циркуляцію крові та сприяють обмороженню кінцівок».

Про це повідомили сьогодні, 10 січня, на сторінці Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів