Світовий банк дає Львівщині 10 мільйонів доларів на боротьбу з онкозахворюваннями у жінок

13:18 11 вересня 2014 р.

Фото до новини

Кошти на реалізацію проекту надійдуть уже з січня 2015 року, і за умови їх ефективного використання Світовий банк готовий надавати фінансову підтримку регіону в значно більших масштабах.

Світовий банк надасть 10 мільйонів доларів для профілактики, ранньої діагностики і підвищення ефективності лікування онкозахворювань у жінок у рамках реалізації проекту «Онкопровенція і впровадження ефективних протипухлинних технологій на Львівщині в умовах реформування системи охорони здоров’я». Згідно з проектом, зусилля буде спрямовано на боротьбу з раком грудної залози і раку шийки матки. Найсучасніше обладнання буде закуплено для трьох скринінгових центрів на території області – у Дрогобичі, Червонограді та  Самборі, а також обласного скринінгового центру на базі Львівського державного регіонального лікувально-діагностичного онкологічного центру.
Працівники цих установ пройдуть належне навчання.

Водночас в усіх лікувальних установах області на районному рівні буде запроваджено комп’ютеризований реєстр жіночого населення і забезпечено матеріалами для забору мазків цитологічного скринінгу захворювань шийки матки. Для скринінгових центрів у Дрогобичі, Червонограді та Самборі буде придбано скринінгові мамографи, кольпоскопи, апарати УЗД, та впроваджено електронний реєстр населення.

У Львівському державному регіональному лікувально-діагностичному онкологічному центрі заплановано встановити діагностичне обладнання нового покоління (сучасний апарат МРТ, багатозрізовий апарат КТ, мамограф із можливістю 3-Д-томосинтезу, сцинтіграфічне обладнання SPECT-CT, УЗД-системи для діагностики мамографічно щільних випадків, цифрової діагностичної апаратури, впроваджено технологію рідинної цитології); лікувальне устаткування для операційних та для моніторингу пацієнтів (операційні столи, операційні лампи, моніторингові системи, наркозні апарати, відеолапароскопічне устаткування та інше).

Про це йшлося 11 вересня під час зустрічі т.в.о. голови Львівської ОДА Юрія Турянського  з представниками Світового банку на чолі з керівником програм управління з питань охорони здоров’я, харчування і населення у справах України, Білорусі та Молдови, регіону Європи та Центральної Азії, Представництва Світового Банку в Україні Паоло Карло Беллі, представниками Міністерства охорони здоров’я.

«У майбутньому ми зможемо розширити підтримку і на інші сфери, однак передусім ми банк розвитку, і хочемо бачити ефективний результат використання наших коштів», – зауважив Паоло Карло Беллі.

Як зазначив Юрій Турянський, Львівська облдержадміністрація докладе усіх зусиль, аби якомога швидше розпочати реальні кроки і втілити проект.

Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів