Студенти й викладачі Львівського медуніверситету допомогли обладнанням військовому шпиталю

14:30 11 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: nikolaev.lv.olx.ua

Як повідомили в прес-центрі ЛНМУ імені Данила Галицького, ним передано Військово-медичному клінічному центру Західного регіону для лікування поранених бійців монітор пацієнта «БІОМЕД» іМ 12 та медичний відсмоктувач «ДІОМЕД», модель 7Е-D.

У статті «Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького для АТО» на сайті прес-центру ЛНМУ імені Данила Галицького повідомили:

«Процеси, що відбуваються в нашій державі, не залишають байдужими громадськість Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Особливо об’єднала студентів, викладачів, адміністрацію та співпрацівників Університету різнопланова волонтерська підтримка АТО.

Воєнні події на Сході України, агресія сусідньої держави, загибель українців, руйнування та загроза цілісності державності викристалізували громадянську позицію та спричинили до особливої активності представників таких мирних професій, як лікарі та провізори. Починаючи з весни 2014 року, студенти та викладачі ЛНМУ ім. Данила Галицького масово брали участь у навчальних медико-волонтерських тренінгах з оволодіння практичними навичками надання першої медичної допомоги, з невідкладних станів та військово-медичної допомоги, у міжуніверситетських курсах надання першої медичної допомоги.

Упродовж 2014 року та початку 2015-го проводився збір коштів на закупівлю бронежилетів, які було вручено 18 квітня 2014 року військовослужбовцям Західного регіонального управління Державної прикордонної служби для допомоги військовим, які отримали бойові поранення і знаходяться на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, а також на закупівлю зимового одягу для воїнів. З ініціативи та за участю студентів і викладачів Університету проводиться виготовлення маскувальних сіток для потреб українського війська.

З ініціативи профкому співробітників та ректорату Університету перераховано одноденний заробіток (відповідно до поданих викладачами заяв), закуплено та передано два тепловізори марки «ПУЛЬСАР» Квантум LD 38 С для потреб АТО. Студентами та викладачами проведено благодійні акції (спортивні турніри, мистецькі заходи) зі збору коштів для допомоги пораненим бійцям у зоні АТО.

У листопаді-грудні 2014 р., лютому 2015 р. студенти та викладачі активно підтримали акцію зі здачі крові для потребуючих поранених бійців у зоні АТО. Студентським самоврядуванням спільно з викладачами налагоджено та вдосконалюється організація надання волонтерської допомоги постраждалим військовим у зоні АТО на базі військових госпіталів денних чи нічних чергувань у відділеннях, де перебувають військові (частіше хірургічного профілю) та допомога медичному персоналу у проведенні різноманітних медичних маніпуляцій, здійснення догляду за потерпілими та моніторингу показників стану здоров'я. Проводяться заходи із вшанування пам’яті Героїв, полеглих за Україну в зоні АТО.

Нещодавно (4.березня 2015 р.) у рамках підтримки АТО відбулася передача Університетом у безоплатне користування медичногообладнання (монітор пацієнта «БІОМЕД» іМ 12 та медичний відсмоктувач «ДІОМЕД», модель 7Е-D) Військово-медичному клінічному центру Західного регіону для лікування бійців, постраждалих в АТО. Щиро бажаємо нашим мужнім захисникам міцного здоров'я, оптимізму, непохитної віри у щасливе майбутнє, скорого завершення такого нелегкого етапу в історії нашої Батьківщини і якнайшвидшого повернення додому. Хай береже їх Бог! 

Відділ гуманітарної освіти і виховання, прес-центр ЛНМУ імені Данила Галицького».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів