Стартувала комп’ютеризація Львівського військового госпіталю, – ЛМР

16:24 17 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: vikna.if.ua

ІТ-компанія «SoftServe» передала Військово-медичному клінічному центру Західного регіону комп’ютери з ліцензійним програмним забезпеченням, готові до підключення, а ІТ-компанія «ELEKS», створила для Львівського військового госпіталю за власний рахунок програмне забезпечення.

«Львів – одне з пілотних міст після Києва, де у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону впроваджують систему електронної медицини. У рамках цієї програми, ініційованої міським директором з інновацій Янікою Мерило, сьогодні урочисто дали старт комп’ютеризації закладу», – повідомили сьогодні, 17 лютого, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли подробиці:

«До ініціативи долучились ІТ-компанія «SoftServe», передавши госпіталю комп’ютери з ліцензійним програмним забезпеченням, готові до підключення, та ІТ-компанія «ELEKS», створюючи за власний рахунок програмне забезпечення. Директор з інновацій у Львові Яніка Мерило зазначила: «Як не дивно, у сфері здоров'я з важливими інноваціями пілотує міністерство оборони. Саме воно супроводило перше масштабне державне рішення електронної медицини. На сьогодні, уже в Київському та Маріупольському госпіталях впроваджено електронну картку пацієнта, за допомогою якої можна дистанційно переглянути історію хвороби, діагнози й результати аналізів. Я дуже рада, що Львів – одне з перших міст, де впроваджують такі рішення електронної медицини. Сьогодні за допомогою компаній «Eleks» і «SoftServe» ми починаємо запускати у Львівському госпіталі спочатку електронну картку пацієнта, а потім – і рішення телемедицини. Щиро дякую, що наші ІТ-компанії допомагають нам швидше і якісніше впроваджувати такі життєво важливі реформи». 

Своєю чергою, виконавчий віце-президент «SoftServe» Олег Денис розповів: «Сьогодні наша держава переживає непрості часи і в цих умовах «SoftServe» вважає своїм обов’язком підтримувати подібні ініціативи, –Сьогодні розпочато оснащення комп'ютерами хірургічного відділення госпіталю та під'єднання їх до спільної мережі, що зробить роботу медичного персоналу більш зручною та оперативною. Для цього наша компанія передала госпіталю 10 персональних комп'ютерів з ліцензійним програмним забезпеченням». 

Відзначимо, що це вже не перша співпраця «SoftServe» з Військово-медичним клінічним центром Західного регіону. У липні минулого року у приміщенні госпіталя було обладнано перший в Західній Україні  кабінет водного витягання хребта. Проект, вартістю понад 75 000$, було повністю профінансовано благочинним фондом «Відкриті очі», кошти для якого на постійній основі передають як працівники «SoftServe», так і сама компанія.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Впровадження системи електронної медицини – це ще один крок до створення якісної, ефективної та сучасної системи охорони здоров'я. На сьогодні важливим є масштабувати в міських поліклінічних відділеннях та лікарнях те пілотне рішення, яке вже ефективно функціонує в міській дитячій лікарні, та з’єднати їх в одну систему. Наша кінцева мета – щоб мешканці могли записатися до лікаря через електронну чергу, переглянути історію хвороб, свої клінічні дослідження через Особистий кабінет та отримати цифровий рецепт». 

Нагадаємо, ще торік у квітні робоча група міністерства оборони з ініціативи Яніки Мерило розпочала впровадження системи е-медицини, розпочинаючи з е-картки пацієнта системи «Доктор Елекс». Передбачається, що вона даватиме можливість лікарям і медичному персоналу у віддаленому доступі переглянути історію хвороби пацієнта, його діагноз, клінічні дослідження, а це дозволяє швидше та більш якісно надавати медичну допомогу пацієнтам. Вона також даватиме змогу замовити собі цифровий рецепт, отримати певні види довідок або й записатись на прийом до лікаря».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів