Солодощі - вороги пам'яті

13:29 25 жовтня 2013 р.

У людей, у крові яких занадто багато цукру, частіше виникають проблеми з пам'яттю. Велика кількість солодкого робить людей забудькуватими.

Погані новини для ласунів - велика кількість солодкого робить людей забудькуватими. Дослідники виявили, що підтримання низького рівня цукру в крові сприятливо впливає на людський мозок. Як повідомляє FederalPost, в дослідженні, опублікованому в журналі "Нейрологія", йдеться, що у людей, у крові яких занадто багато цукру, частіше виникають проблеми з пам'яттю.

Участь у дослідженні взяла 141 особа, їхній середній вік становив 63 роки. Ніхто з добровольців не потерпав від діабету. Як з'ясували дослідники, ті, у кого менше цукру в крові, частіше набирали більше балів у тестах на пам'ять, повідомляє Mail Online. Дослідники виявили, що люди з високим рівнем цукру в крові були не в змозі пригадати список з 15 слів вже через 30 хвилин після того, як почули їх.

Доктор Агнес Флоель з університетської лікарні "Шаріте" в Берліні сказала: "Ці результати показують, що навіть у людей, в крові яких рівень цукру перебуває в межах норми, контроль цього показника може стати перспективною стратегією для запобігання проблем з пам'яттю і віковими когнітивними порушеннями".

Флоель вважає, що, аби уникнути проблем з пам'яттю, слід знизити кількість споживаних калорій і збільшити фізичну активність. Добровольців, що потерпали від надмірної ваги і випивали більше трьох з половиною порцій алкоголю на день, було вилучено до початку експерименту.

У перебігу дослідження науковці тестували пам'ять разом зі спостереженням за рівнем глюкози в крові. Учасники також піддалися скануванню мозку для вимірювання розміру їхнього гіпокампу.

Доктор Клер Уолтон, менеджер з комунікацій Товариства Альцгеймера, пояснює: "Ми вже знаємо, що цукровий діабет 2-го типу є фактором ризику для розвитку хвороби Альцгеймера, але нове дослідження показує, що підвищений рівень цукру в крові також може бути пов'язаний з поганою пам'яттю у людей без діабету. Дослідження показують, що регулювання рівня цукру в крові може бути способом для поліпшення пам'яті людей, навіть якщо вони не хворі на діабет".

Проте Уолтон зазначає, що перш ніж запропонувати людям, які не страждають діабетом, розглянути питання про зміну свого раціону або почати приймати ліки, необхідно провести додаткові дослідження, які б підтвердили цю теорію.

Раніше науковці Бостонського університету довели, що регулярне споживання жирних і солодких страв викликає зміни в мозку, ідентичні впливові наркотиків або алкоголю. Це пояснює, чому люди, які сидять на дієті, часто не витримують і починають ще більше налягати на солодкі й калорійні продукти. А пацієнти з розладами харчової системи ніяк не можуть відмовитися від шкідливої ​​для здоров'я їжі. 

Про це повідомляє Newsru.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів