Щоб люди не їли м'ясо, молоко і яйця з антибіотиками

18:35 1 березня 2021 р.

Фото до новини

В Україні заборонять використовувати протимікробні препарати (читайте - антибіотики) для профілактики бактеріальних інфекцій у тварин; лікування неінфекційних хвороб тварин; лікування вірусних хвороб тварин; стимулювання росту та підвищення продуктивності тварин.

Мінекономіки розробило та оприлюднило для громадського обговорення проект наказу “Про затвердження Порядку використання протимікробних препаратів у ветеринарній медицині”.

Про це повідомив Урядовий портал, пише Dailylviv.

Документ визначає правила і умови застосування протимікробних препаратів у ветеринарній медицині, обов’язки осіб, які використовують антибіотики; перелік випадків, коли застосування антибіотиків є забороненим, а також заходи, спрямовані на зменшення використання протимікробних препаратів.

Прийняття наказу забезпечить раціональне використання протимікробних препаратів у ветеринарній медицині, що сприятиме запобіганню виникнення такої проблеми, як стійкість мікроорганізмів до антибіотиків.

Для боротьби з бактеріальними інфекціями можуть використовуватися лише протимікробні препарати, зареєстровані в Україні.

Під час призначення ветеринарних лікарських засобів для лікування та профілактики бактеріальних і грибкових інфекцій перевагу слід надавати засобам специфічної імунотерапії та імунопрофілактики (вакцинам, сироваткам, інтерферонам, бактеріофагам тощо).

Забій тварини, для лікування якої використовувалися протимікробні препарати, а також використання продуктів від такої тварини, дозволяється лише після закінчення періоду очікування виведення ПМП (його складових елементів) з організму тварини, визначеного в листівці-вкладці (інструкції із застосування) ПМП, та відповідно до рекомендацій лікаря ветеринарної медицини, який проводив лікування.

Контроль за використанням ПМП покладуть на Держпродспоживслужбі і уповноважені лабораторії ветеринарної медицини. 

На Львівщині розділять службу екстреної медичної допомоги на сім підрозділів

Чотири нових кабінети пологового будинку № 1 Львова допоможуть вагітним і породіллям

9 лабораторних аналізів, які пацієнтам мають робити безкоштовно, - НСЗУ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів