«Самопоміч» підозрює у заангажованості комісію з призначень гендиректорів медзакладів

19:35 16 квітня 2018 р.

Фото до новини

Якщо на посади керівників медичних закладів Львівської області будуть призначені ті ж самі особи, які керували ними доcі, то ніяких змін очікувати не варто. Про це сьогодні, 16 квітня, під час прес-конференції на тему «Примусова децентралізація і призначення генеральних директорів медзакладів: яке рішення буде вдалим для громади області?», яка відбулася у Львівському прес-клубі, заявила голова фракції «Самопоміч» у Львівській обласній раді Інна Свистун.


Відео: Львівський прес-клуб

- Зараз передбачено провести конкурси на ці посади у 14-ти медичних закладах, - нагадала Інна Свистун.  

Рішення, хто ж гідний очолити той чи інший медичний заклад, приймає комісія.

- Комісії були сформовані з числа працівників обладміністрації та облради, громадськості й представників трудового колективу. На жаль, у деяких випадках від трудового колективу виступають особи, які є підлеглими щодо кандидатів. Це – конфлікт інтересів, - переконана Інна Свистун і висловлює застереження щодо рішень, які прийматимуть такі особи. На її думку, до роботи комісії варто було залучити представників усіх політичних фракцій, які є у Львівській облраді.

Також Інна Свистун стверджує, що рішення щодо майбутніх керівників вже були прийняті ще до початку роботи комісії.

- До нас доходить інформація, що вже все вирішено, що вже визначені люди, котрі мають займати ці посади. Тому цей конкурс можна назвати театралізованим дійством. У більшості закладів є тільки один кандидат на керівну посаду, - сказала Інна Свистун.

А ось щодо медичних закладів, де з’явилася конкуренція, за словами Інни Свистун, відбуваються незрозумілі події. Це - Львівський державний обласний клінічний перинатальний центр, обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи та лЛьвівська обласна клінічна лікарня.

- Засідання комісії щодо перинатального центру проводиться у закритому режимі. Вони щось приховують від громадськості?  - запитує представниця “Самопомочі”. А на момент, коли відбувалася прес-конференція, надійшла інформація, що засідання цієї комісії було заблоковано.

Водночас, щодо тих осіб, які вже рекомендовані комісією, депутати «Самопомочі» зауважень не мають.

- Ми запросили їх на засідання профільної комісії. Ми їх послухали. Це – спеціалісти, які мають досвід. Однак я вважаю, що перейменування посади з «головного лікаря» на «генерального директора» - це не вирішення питання. За кордоном лікарнею керує рада, а не одна особа. І саме це допомагає розвиватися лікарням, - каже депутат фракції «Самопоміч» у Львівській обласній раді Василь Савчин.

На засідання комісії прийшло лише п’ять кандидатів на посади головних директорів медичних закладів. Саме їх і мають намір підтримати депутати від «Самопомочі» під час завтрашнього засідання сесії Львівської обласної ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів