Родичі загиблого львів’янина довели в суді помилку лікаря

23:18 20 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

42-річний Віктор помер на операційному столі, бо лікар-анестезіолог не зміг вставити інтубаційну трубку.

Про це повідомила в середу, 20 червня, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1». Суд розглядав справу чотири роки і таки визнав – то була лікарська помилка. Медики ж свою провину відкидають і збираються подавати апеляцію.

У руках 78-річної Світлани Сьоміної – фотографія сина з чорною стрічкою. Її Віктор помер у 42 роки, на операційному столі. У нього було запалення щелепи. До лікарні прийшов видалити гній.

Жінка розповіла: «Лікар подивився черговий і сказав, нема що робити, 15-хвилинна операція, ми вам нашкірний розтин зробимо, гній випустимо і все буде добре».

Сестра Віктора Сьоміна повідомила: «Не змогли заінтубувати, бо в нього закоротка шия. Помер від задушення, він був фіолетового кольору, живіт був надутий, як у вагітної жінки, тобто той кисень, що закачували, потрапив у шлунок»

Півмільйона гривень – таку моральну компенсацію у Львові має сплатити лікарня за смерть пацієнта. 42-річний Віктор помер на операційному столі, бо лікар-анестезіолог не зміг вставити інтубаційну трубку. Суд розглядав справу чотири роки і таки визнав, що то була лікарська помилка. Медики ж свою провину відкидають і збираються подавати апеляцію.

У смерті Віктора його родичі звинувачують лікаря-анестезіолога. Адже саме вона мала ввести спеціальну трубку в гортань пацієнта і запустити в неї кисень.

Медик, ховаючи обличчя від журналістів, заявляє – це була перша смерть за п'ятнадцять років її роботи. Себе винною у загибелі чоловіка, свого ровесника, не вважає.

Суд у цій справі тривав довгих чотири роки. І врешті вирок: чоловік помер через лікарську помилку. І тепер його родичі мають отримати півмільона гривень моральної компенсації.

Відповідальність за лікарську помилку, за українським законодавством, несе не медик, а заклад, де він працює. Тому сплатити гроші має обласна лікарня. Її керівництво збирається подавати апеляцію.

Заступник головного лікаря Львівської обласної лікарні Лілія Юхимів заявила: «Категорично не погоджуємося щодо недбалого виконання своїх обов’язків. Великі гроші для лікарні, але нас ніхто не буде питати, чи є такі гроші. Сума буде знята з рахунку».

Юристи ж кажуть: «Судові рішення на користь пацієнтів у нас в країні – рідкість. Складність медичних справ в чому – було задіяно дуже багато медичних працівників, а щоб притягнути до відповідальності, взяти на себе вирок -  для суду важливо, що саме ці дії призвели до смерті.

Родина Віктора вірить, що виграє всі інстанції. І кажуть в обласну лікарню тепер ні ногою, адже жінка, яку звинувачують у смерті брата, і досі працює там.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів