Пункти вакцинації від кору будуть в усіх школах Львівщини

11:00 23 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Другим етапом кампанії з вакцинації дітей від кору буде організація в закладах охорони здоров’я тимчасових пунктів вакцинацій.

У прес-службі Львівської ОДА повідомили в середу: «Від 22 січня у школах Львівщини триває кампанія з вакцинації дітей проти кору. Здійснюватиметься вона у два етапи. Першим етапом кампанії стануть тематичні шкільні збори, під час яких лікарі з батьками обговорюватимуть питання щодо необхідності вакцинації школярів від кору».

«Відповідні збори батьків відбуватимуться у школах області впродовж цього тижня, з 21 до 25 січня. Департамент освіти і науки Львівської ОДА вже скерував для проведення роз’яснювальної роботи графік проведення батьківських зборів у департамент охорони здоров’я ЛОДА», – поінформували також в облдержадміністрації.

Директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Любомира Мандзій зазначила: «У школах будуть сформовані реєстри невакцинованих дітей, після чого до кожного навчального закладу буде закріплений медичний фахівець. Медичні фахівці, які братимуть участь у батьківських зборах, також будуть проводити моніторинг ситуації та здійснюватимуть щеплення проти кору».

«Другим етапом роботи кампанії буде організація у закладах охорони здоров’я тимчасових пунктів вакцинацій», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Вакцинація здійснюватиметься згідно з чинним законодавством, яке передбачає надання письмової згоди від батьків щодо проведення щеплення, проведення огляду дитини лікарем безпосередньо перед щепленням, що включає загальний огляд, а також вимірювання температури. Без згоди батьків вакцинацію дітям проводити не будуть», – наголосила Любомира Мандзій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів