Представники українських громад в Іспанії та Італії передали у Львові нашим бійцям чотири реанімобілі (відео, оновлено)

23:15 7 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в суботу «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, 66-й мобільний госпіталь, 24-та й 79-та бригади та батальйон «Карпатська січ» отримали сьогодні, 7 березня, карети швидкої медичної допомоги «Volkswagen LT35».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

«Українські бійці отримали сучасні реанімобілі від волонтерів з Іспанії та Італії», – повідомили сьогодні, 7 березня, «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, конкретизуючи при цьому:

«Сьогодні, 7 березня, представники української громади в Іспанії та Італії, спільно з в.о. першого заступника голови Львівської ОДА Ростиславом Замлинським, передали українським бійцям чотири карети швидкої медичної допомоги марки «Volkswagen LT35».Реанімобілі отримали бійці 79-ої окремої аеромобільної бригади (м. Миколаїв), 24-ої окремої механізованої бригади (м. Яворів), батальйону «Карпатська січ» (м. Бровари) та 66-ий львівський мобільний госпіталь.

Зазначимо, що автівки придбані завдяки співпраці діаспор Іспанії та Італії з волонтерами Мостищини, Підволочиського району Тернопільської області, а також сприяння Львівської обласної державної адміністрації. Як розповів волонтер Васько Петро з Тернопільщини, ці швидкі вирушать у зону АТО вже найближчим часом, де допомагатимуть в реанімації та вивезенні поранених.

Усі машини у відмінному стані та обладнані сучасним медичним устаткуванням. Ростислав Замлинський подякував волонтерам за підтримку українських бійців на фронті, зазначивши: «Ви ще раз доводите, що бійці, котрі відстоюють незалежність нашої держави, мають міцний тил та підтримку». 

Біля Львівської ОДА реанімобілі для військових також освятив настоятель храму святих апостолів Петра і Павла Степан Сус».

Натомість «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» повідомили сьогодні, 7 березня:

«Чотири карети швидкої передали бійцям на передову українці Іспанії та Італії. Гроші представники діаспори зібрали буквально за два тижні

За кожну автівку заплатили по €3,5 тисячі. Волонтери кажуть, що швидким – по дев’ять років, але вони у бездоганному стані та з сучасним обладнанням. У таких машинах можна вивозити поранених і надавати не лише першу медичну допомогу, а й проводити не надто складні операції.

Після додаткового техогляду у Львові автомобілі повезуть на передову. Завантажать їх ліками та харчами для бійців.

«Одна машина йде в Піски. Друга машина йде в 79-ту бригаду, це десантники. Третя машина йде в 66-й госпіталь, аеромобільний госпіталь Пирогова. І четверта машина йде в 24-ту бригаду, це львівська бригада», – розповів волонтер Петро Васько».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів