Правнучка Фройда пожертвувала Львову картини для хворих дітей

13:07 6 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: Фото було надано газеті «День» Центром «Джерело»

У тому числі їх виставили на благодійний аукціон, а виторг спрямували на підтримку й розвиток програм з арт-терапії та арт-педагогіки Центру «Джерело».

Відбувся V Благодійний аукціон «Від Різдва до Різдва» в Британському клубіна на вулиці Наливайка, 18 у Львові, а організували його Навчально-реабілітаційний центр «Джерело» (установа, що провадить програми навчання та реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем. – Ред.) та Мистецька галерея Гері Боумена. Зокрема спеціально для цього аукціону надали картини правнучка всесвітньо відомого психотерапевта Зіґмунда Фройда – Люсі МакАдам Фройд (Лондон), а також художниці Тетяна Гамрищак зі Львова й Лариса Пуханова з Києва. 

Виставили на благодійний аукціон і живописні роботи молоді з особливими потребами віком від вісімнадцяти до тридцяти п’яти років. Багато хто з авторів представлених на продаж творів не годен спілкуватися  виразно, дехто не розмовляє зовсім, тож їхні малюнки – це спосіб спілкування з навколишнім світом. 

Загалом вторгували на цьому заході 13 185 гривень, які спрямують на підтримку та розвиток програм з арт-терапії та арт-педагогіки Центру «Джерело». А найдорожчим лотом (1900 грн.) стала картина «Різдво на селі» авторства Володі Андрущишина (на світлині).

Про це повідомила коеспонденту київської газети «День» Тетяні Кизирєвій прес-секретар Центру «Джерело» Наталя Сіреджук.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів