Працівники «Львівгазвидобування» передали військовим медикам змінні касети

14:28 24 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Представники «Львівгазвидобування» передали на баланс Військово-медичного клінічного центру Західного регіону змінні касети зі скобами до зшиваючих апаратів на суму майже в 142 тисячі гривень.

Про це повідомили сьогодні, 24 листопада, в міністерстві оборони України, де також розповіли: «Зустріч відбулася за участі голови первинної профспілкової організації Андрія Левтюха, менеджера з персоналу Василя Гутцуляка, начальника Центру, полковника медичної служби Івана Гайди, заступника начальника центру з медичної частини – начальника медичної частини, полковника медичної служби Тараса Кльофи, й  начальника клініки торакабдомінальної хірургії, полковника медичної служби Аркадія Сельменського. Під час спілкування полковник медичної служби Іван Гайда подякував трудовому колективу за активну громадянську позицію, небайдужість та підтримку бійців, які боронять Україну від ворога на сході країни.

Медик запевнив: «Цим скобам будуть раді у нашому мобільному госпіталі, що зараз функціонує в районі проведення антитерористичної операції».

Іван Гайда також розповів гостям яким був стан медичного забезпечення війська на початку війни і яким воно стало зараз, про роботу військових медичних спеціалістів Центру на території Луганської та Донецької областей в бойових умовах. Натомість голови первинної профспілкової організації «Львівгазвидобування» Андрій Левтюх наголосив на тому, що ініціатива про збір коштів на допомогу йшла саме від трудового колективу.

Він також зазначив: «Часу від ідеї до втілення її в життя минуло майже місяць. Кожен наш працівник хотів аби його кошти пішли не в кишеню чиновника, а безпосередньо нашим захисникам. Саме тому ми вирішили придбати необхідні товари та передати їх в Центр. Звичайно, попередньо ми консультувалися із військовими: вивчали потребу тих чи інших матеріалів та наші можливості. Після того знайшли фірму-постачальника. Цікаво, що її колектив також долучився до нашого проекту і, в підсумку, нам зробили знижку. Таким чином ми планували закупити одну кількість, а вийшла більша. В нас чудовий народ!».

За словами полковника медичної служби Аркадія Сельменського, такі комплектуючі до зшиваючих апаратів використовуються під час лікування хворих і поранених, які поступають на лікування до Центру. Медик пояснив: «В чому їхня перевага? Це сучасна медицина, це малоінвазивні втручання. Використовуються в основному при захворювання шлунково-кишкового тракту і захворювань легень. Проводиться оперативне втручання і, фактично, на другий день пацієнт може вже вставати, ходити тощо. Для нас, військових, вони цікаві тим, що дозволяють досить швидко «поставити у стрій» наших військовослужбовців».

Про це поінформували сьогодні, 24 листопада, в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували фоторепортаж з місця події й додали: «На завершення зустрічі учасники домовилися про подальшу співпрацю».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів