Працівники 3-ї львівської комунальної стоматполіклініки не впустили на роботу нового керівника

14:40 2 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб прокоментував ситуацію, яка трапилась сьогодні у 3-ій стоматологічній поліклініці, де не допустили до робочого місця новопризначеного головного лікаря.

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб повідомив сьогодні, 2 серпня: «31 липня закінчися контракт з попереднім головним лікарем. Він був попереджений два місяці тому, що контракт з ним продовжувати не будуть. 31 липня у законний спосіб він пропрацював останній робочий день, йому видали трудову книжку і трудові відносини з ним були припинені. 1 серпня, вчора, я представив нового головного лікаря, якого я, відповідно до наданих мені повноважень відповідною ухвалою сесії Львівської міської ради, призначив на цю посаду. Відбулось представлення. Керівник зробив обхід всієї поліклініки, зайшов у кожен кабінет, разом з заступником головного лікаря і разом з попереднім головним лікарем».

Чиновник також поінформував: «Сьогодні зранку о 8.00 у нас була виробнича нарада, після чого головний лікар відбув до свого місця роботи і звідти о 9.30 зателефонував, що йому перешкоджають у доступі до приміщень установи, яку він очолює, до службового кабінету. Ми прибули в 3-тю стоматполіклініку разом з директором департаменту, з моїм заступником, щоб на місці подивитись, що відбувається. Групою не відомих мені осіб здійснювалась перешкода головному лікарю, щоб пройти на територію будівлі 3-ої стоматполіклініки. На всі наші роз’яснення про те, що чинне законодавство не передбачає ніяких конкурсів, колективних голосувань чи виборів, а передбачає, що головного лікаря закладу охорони здоров’я призначає і звільняє міський голова міста або особа, якій він делегує ці повноваження. По розподілу повноважень Львівської міської ради ці повноваження делеговані мені».

Володимир Зуб також запевнив: «Цей головний лікар призначений, бо він стоматолог, має достатній досвід практичної роботи, закінчив Академію державного управління, він є підготовлений управлінець з вищою управлінською освітою. Зараз головний лікар пише подання у правоохоронні органи, щоб розібратись у ситуації».

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради також заявив: «Я свого рішення змінювати не буду – я призначив керівника, якому довіряю, вважаю, що він зможе керувати у такій непростій ситуації. Хочу нагадати про те, що ухвалою сесії Львівської міської ради прийнято рішення створити комунальні некомерційні підприємства і гроші виділяти не на зарплату працівникам стоматполіклінік, а на лікування стоматологічних захворювань у пільгових категорій населення, тобто, виділяти гроші на надання насправді стоматологічної допомоги».

Володимир Зуб також нагадав: «Для пільгової категорії гроші передбачені, ми готові їх відшкодовувати на рахунки стоматполіклінік, але вони мають набути статус некомерційних підприємств. Ті, хто не входить у пільгову категорію, мають по затвердженій калькуляції заплатити в касу. Сьогодні, на жаль, відбувається плата в кишеню від пацієнта. А ми кажемо, щоб пацієнт офіційно платив у касу».

Чиновник також запевнив: «Поліклініки самі будуть визначатись: скільки вони зароблять, стільки і будуть мати. Перша стоматполіклініка цей процес пройшла і вони працюють. Міська рада виділила їм гроші і на оновлення основних засобів, і на відшкодування допомоги за пільгові категорії».

Володимир Зуб також зазначив: «3-тя, 4-та та 5-та стоматполіклініки протестують проти цієї реформи, оскаржують це в суді. Декілька судів вже було перенесено за їх ініціативою. Слухання по суті ще жодного разу не було. Було багато нарад. Був план, що 1 червня усі стоматполіклініки перейдуть на нову форму роботи. За цей період 26 мільйонів гривень пішло на ці поліклініки, в основному, на заробітну. В останні дні, коли мала би відбутись перереєстрація, стоматполіклініки подали в суд і рішенням суду це заблокували. Також питання до суддів, перед тим п’ть судів було на нашому боці».

Про це поінформували сьогодні, 2 серпня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів