Поранені десантники 80-ї львівської аеромобільної бригади зокрема одужують у Вінницькому шпиталю (відео)

09:10 28 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

25 поранених «кіборгів», які до останнього захищали Донецьке летовище, прийняв на лікування Вінницький військово-медичний клінічний центр – літаком їх із тяжкими травмами доправили з Дніпропетровська.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Журналіст Анна Тітовська розповіла у сюжеті «Поранені «кіборги» розповіли, як на руїнах Донецького летовища їх обстрілювали бойовики»:

«25 поранених «кіборгів», які до останнього захищали Донецьке летовище, прийняв на лікування Вінницький військово-медичний клінічний центр. Літаком їх із тяжкими травмами доправили напередодні з Дніпропетровська.

41-річний боєць 80-ї аеромобільної бригади зі Львова із позивним «Дев'ятка» Олег Височанський одним з останніх полишав руїни метеовежі Донецького летовища.  Поруч із ним у палаті – командир розвідувального взводу Василь Соколовський.

Він із кульовим пораненням у плече та зламаною ногою два дні залишався в руїнах нового терміналу аеропорту. Кулі, які застрягли в бронежилеті, залишив собі на згадку. 

«Кіборг» розповідає: «Починаючи з 12 січня, почався міцний обстріл і артилерійський, і танками. Лупили по стінам, щоб нас легше було дістати, бо стіни заважали. Після першого вибуху мене накрило стіною, якраз на Водохреща привітали, то зломав ногу і буквально за пару хвилин – кульове поранення у плече. І так, ще два дні трималися». 

У військовому шпиталі лікують 25 захисників донецького летовища. Двох привезли в тяжкому стані, вони в реанімації. Один із них навіть пережив клінічну смерть. 

Тим часом, поранені «кіборги» постійно на телефонному зв'язку зі своїми товаришами, які залишались у Донецькому аеропорту. Кажуть, після одужання повернуться з підкріпленням. Раніше повідомлялося, що бойовики звільнили трьох «кіборгів» з полону».

Про це повідомляється в середу на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів