Поляки зняли фільм про першого львівського апітерапевта

07:17 19 липня 2017 р.

Львівський лікар Іван Пилипчук (зліва на світлині) під час конференції у Польщі.

Львівський лікар Іван Пилипчук (зліва на світлині) під час конференції у Польщі.
Фото: ФБ.

Відома у Європі польська фірма «Sądecki Bartnik», яка майже 50 років професійно займається бджільництвом, зняла фільм про львівського лікаря фізіотерапевта-апітерапевта Івана Пилипчука задля поширення його методу лікування бджоловжалюванням у Польщі.

Фільм про науковий і практичний досвіди львівської апітерапії.
Відео: Sądecki Bartnik

Іван Пилипчук ще у 1981 році, за ініціативи головного лікаря Центральної транспортної клінічної лікарні у Львові Едуарда Гофмана, започаткував у цьому лікувальному закладі перше в світовій практиці відділення апіфітотерапії. 

У 1990 році Іван Пилипчук відкрив ліцензований Міністерством охорони здоров'я України приватний лікувальний заклад, який під патронатом профспілки працівників атомної енергетики і промисловості займався лікуванням потерпілих від аварії на ЧАЕС.

"У 1993 році разом із доцентом Андрієм Лабінським на базі цього приватного лікувального закладу ми заснували кафедру народної і нетрадиційної медицини Львівського державного медичного університету імені Данила Галицького”, - говорить Іван Пилипчук.

За словами лікаря із 40-річним досвідом Івана Пилипчука, показами для бджоловжалювання є кілька десятків хворіб, перелік яких щоразу збільшується. 

- Наприклад, цукровий діабет був протипоказаний для лікування бджолами. Тож коли до мене в залізничну лікарню на сеанси бджоловжалювання приходили пацієнти з радикулітом, які були хворі ще й на цукровий діабет, вони це приховували, бо знали, що я за їхнє лікування з таким обтяжуючим діагнозом не візьмуся. Але після лікування радикуліту один з пацієнтів зізнався: «У мене цукор нормальний став». Після таких кількох повідомлень пацієнтів ми почали брати хворих з цукровим діабетом на лікування і воно показало дуже добрі результати. Я вилікував десятки людей з цукровим діабетом, осільки бджоли відновлюють функцію підшлункової залози", - розповідає апітерапевт.

Сьогодні, за словами Івана Пилипчука, бджоли лікують захворювання в таких розділах медицини, як неврологія, гастроентерологія, психіатрія, кардіологія, гематологія, пульмонологія, ревматологія, інфекційні хвороби, хірургія, оториноларингологія, урологія, дерматологія, ендокринологія, а також - імунні розлади, патології мікроциркуляції, запальні захворювання.

Щоб професійно займатися апітерапією, Іван Пилипчук зі студентських років розводить і утримує бджіл. Має власну, збудовану за новітніми технологіями, мобільну пасіку, яка встановлена на вантажних автомобільних причепах, що дає змогу перевозити її на великі відстані в екологічно чисті місцевості. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів