Полковники зі США відвідали львівський госпіталь

18:42 21 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Персонал Військово-медичного клінічного центру Західного регіону надав за три роки допомогу понад двом тисячам пораненим бійцям.

У міністерстві оборони України розповіли сьогодні, 21 січня, що вчора Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львові відвідала делегація, до складу якої зокрема входили заступник начальника медичної служби командування збройних сил США в Європі – полковник Анна Наклеріо, а також командир «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» («JMTG-U») –  полковник Девід Джордан в складі відвідали розташування. Під час ознайомчого брифінгу начальник центру – полковник медичної служби Іван Гайда – стисло ознайомив поважних гостей із структурою, завданнями та можливостями лікувальної установи, а відповідаючи на уточнюючі запитання міжнародних партнерів, поділився перспективними планами, в контексті поточних завдань, які постають перед медичними спеціалістами на тлі проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Зокрема він зазначив: «Наш центр є лікувальною установою, що надає спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу військовослужбовцям Збройних Сил України, ветеранам військової служби, а також іншим категоріям громадян України на певних умовах. За три останні роки тут, у Львові, отримали лікування більше двох тисяч пацієнтів з бойовою травмою. Їм надано високоспеціалізовану медичну допомогу, реабілітацію та відновне лікування.

Полковник Іван Гайда також повідомив: «Хочу зазначити, що для якісної реабілітації в складі клініки нейрохірургії та неврології створено відділення реабілітації і відновного лікування. Не менш важливою ділянкою нашої діяльності залишається і медичне забезпечення заходів міжнародного співробітництва. Впродовж двох десятків років плідно співпрацюємо з нашими колегами з США та інших держав, що входять в Північноатлантичний альянс, і, за потреби, надаємо допомогу військовослужбовцям, які беруть участь в міжнародних навчаннях, що відбуваються впродовж тривалого часу на одному з військових полігонів нашого регіону».

Натомість представник міжнародної делегації, полковник Анна Наклеріо, подякувала українським військовим медичним спеціалістам за допомогу, які ті надають іноземним військовослужбовцям та наголосила на тому, що вона є якісною та фаховою. Вона також запевнила:  «Ми намагаємося надати всебічну допомогу нашим партнерам. Тож сьогодні хотіли б окреслити коло проблемних питань, до вирішення яких могли б долучитися. Додам, що розглядаємо проект, в межах якого з’явиться можливість провести тренування всього особового складу структурних підрозділів центру з тактичної медицини».

Про це розповіли сьогодні, 21 січня, в прес-службі міністерства оборони України, де також поінформували: «Загалом, під час діалогу було розглянуто низку актуальних, для життєдіяльності лікувальної установи, питань, що потребують комплексного вирішення. В межах знайомства з інфраструктурою Центру міжнародні партнери відвідали операційні блоки, а також ознайомилися з роботою відділень анестезіології та реаніматології, детоксикації, гіпербаричної оксигенації, відновного лікування. Підсумовуючи зустріч сторони висловили обопільну впевненість в тому, що спільними зусиллями буде вирішено не одне проблемне питання».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів