Пластичний хірург з Німеччини Клаус Екснер прооперує у Львові 30 людей, – ЛМР

15:45 17 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: dw.com

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Володимир Зуб повідомив у середу: «Цього тижня до нас у 8-му лікарню приїжджає професор, пластичний хірург Клаус Екснер».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 17 лютого, «Щоденному Львову»:

«У 2015 році закордонні фахівці з Польщі, Німеччини та Канади прооперували 34 хворих та проконсультували понад 100 пацієнтів опікового і травматологічного відділень 8-ї міської клінічної лікарні. У Міській дитячій клінічній лікарні медики з-за кордону прооперували 24 дитини.

Міжнародна діяльність УОЗ та підпорядкованих закладів 2015 року була спрямована на встановлення та розвиток міжнародних зв’язків і співробітництва в науковій, освітній та практичній сферах з іноземними фахівцями й закладами охорони здоров’я. Метою цієї діяльності є впровадження інноваційних технологій надання медичної допомоги населенню на рівні міжнародних стандартів, вивчення світового досвіду в медичній науці, висвітлення власних досягнень та кращих практик на міжнародному рівні.

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Володимир Зуб розповів: «Наше спілкування з колегами з Європи і США постійно збільшується і розширюється. Інколи треба докласти героїчних зусиль, щоби відправити важкого пацієнта за кордон. Тому ми дійшли згоди, що фахівці високого рівня приїжджають до Львова, ми готуємо пацієнтів зі Львова, області й України. На базі наших установ пацієнти отримують консультацію і оперативне лікування. Цього тижня до нас вчергове приїжджає професор, пластичний хірург Клаус Екснер у 8-му лікарню, який буде оперувати 30 людей з дефектами обличчя внаслідок опікових травм. Ці пацієнти вже готові». 

Упродовж 2015 року в рамках міжнародної співпраці на базі 8-ї міської клінічної лікарні закордонні фахівці надавали пацієнтам медичну допомогу. Під час двох візитів (17-20 лютого та 20-24 травня 2015 року) пластичного хірурга, професора Клауса Екснера з Франкфурта-на-Майні проконсультовано понад 100 пацієнтів, прооперовано 33 пацієнтів у дитячому опіковому відділенні. 

Під час візиту у вересні 2015 року старшого ординатора відділення травми тазу Госпіталю післядипломного удосконалення лікарів імені Груци з Варшави Анжея Завадского проконсультовано вісьмох осіб і прооперовано одного пацієнта у травматологічному відділенні. На базі Міської дитячої клінічної лікарні, в рамках українсько-канадської науково-практичної конференції «Актуальні питання дитячої нейрохірургії», 26 червня 2015 за участю професора з Торонто Джеймса Рутки і старшого наукового співробітника Тетяни Ліпман проведено майстер-клас, прооперовано двох дітей, віком одного року три місяці та восьми місяців з приводу прогресуючої гідроцефалії. В рамках канадсько-української науково-практичної конференції «Актуальні питання дитячої урології», 23 жовтня 2015 за участю професора з Торонто Валіда Фархата та дитячого уролога Френка Папаніколау прооперовано 13 дітей з приводу гіпоспадії, гідронефрозу туретерогідронефрозу, проконсультовано 10 дітей.

З 29 листопада до 11 грудня 2015 року завідувач кафедри, республіканський дитячий уролог Польщі, професор Т. Кошуцький прооперував шістьох дітей з гіпоспадією та одну дитину з уретерогідронефрозом, проконсультував 19 дітей з різною урологічною патологією. 10-11 грудня 2015 року завідувач кафедри дитячої хірургії та урології, професор Вроцлавської медичної академії Д. Патковський прооперував лапароскопічним методом трьох дітей з приводу гідронефрозу, проконсультував 15 дітей.

На стажування за кордон скеровано вісім лікарів – працівників КМДКЛ, КМК ЛШМД, 8-ї міської клінічної лікарні. Володимир Зуб повідомив також: «Наші лікарі за спонсорські кошти їздять на стажування за кордон. Це дуже добре, бо вони привозять нові методики, які ми впроваджуємо в лікування наших пацієнтів.

У міжнародних з’їздах, форумах, конференціях взяло участь 206 працівників закладів охорони здоров’я Львова. Фонд Генрі Ноуена (Голландія) надав оснащення на суму 30 тис. гривні для 4-ї Міської клінічної лікарні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів