Патріарх Філарет святкував на Львівщині 200-річчя храму Успіння

20:48 21 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Глава Української православної Церкви вручив нагороди жертводавцям.

У неділю, 21 травня, у селі Добростани в Яворівському районі на Львівщині урочисто відзначили 200-річчя місцевої церкви Успіння Пресвятої Богородиці. З цієї нагоди на Львівщину прибув Святіший патріарх Київський і всієї Руси-України.

Разом із патріархом Філаретом участь у святій літургії в церкві Успіння Пресвятої Богородиці в Добростанах взяли митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, архиєпископ Дрогобицький і Самбірський Яків, архиєпископ Рівненський і Острозький Іларіон, митрополит Луцький і Волинський Михаїл. До неї долучилися священики та прихожанами цього храму й голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка та голова Львівської обласної ради Олександром Ганущином, 

Під час проповіді святіший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зазначив: «За нами – правда і Бог. Українські хлопці не шкодуючи власного життя, йдуть захищати рідну землю, відстоюючи цю правду». 

Опісля літургії в храмі відбулось вручення нагород від патріарха – орденів, грамот та подяк для запрошених гостей, а також жертводавців.  Окрім того, освятили відреставрований образ «Хресна дорога» та пам’ятний Хрест «Свобода» (1848-2017).

Про це повідомили сьогодні, 21 травня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів