Національні гвардійці навчаються на Львівщині тактичній медицині

12:52 10 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Наші солдати справляються із місією успішно: накладають джгути та оклюзійні пластирі, роблять ін’єкції знеболювального та тампонують і накладають пов’язки на «поранені» кінцівки.

Національні гвардійці навчаються на Львівщині тактичній медицині. Бійцям 173-ї повітряної бригади ЗС США цього разу випало «працювати» фантомами під час занять із медичної підготовки.

Відпрацьовуючи роль пораненого на полі бою, американські інструктори щосили волали, гукали на допомогу, аби спантеличити наших бійців, завдання яких надати домедичну допомогу пораненому. Але і наші хлопці гав не ловлять: бійці Національної гвардії, які беруть участь у військовому навчанні «Фіарлесс Гардіан-2015» досвідчені.

У кожного за плечима не одне відрядження у зону АТО. Тож упевнено закріплюють на практиці, набуті за допомогою американських інструкторів-десантників, теоретичні знання.

Один з наших солдатів, пораючись біля умовно пораненого, примовляє: «Агов, друже, не мовчи! Як тебе звати? Дивись на мене і не заплющуй очі! Додому поїдеш, на Оклахомщину!».

Він пояснює, що з пораненим потрібно постійного говорити, щоби тримати того у притомному стані. Адже так легше надавати допомогу та визначати, як почувається людина.

Велике значення відіграє швидкість. Перші хвилини після поранення – безцінні. А якщо упродовж години, яку медики називають «золотою», боєць із поля бою буде доставлений у медчастину, шанси на його виживання збільшуються у рази.

Час від часу інструктор нагадує, що навколо пораненого та його рятувальника все ще триває «бій». І, навіть, декілька разів плескає нацгвардійця по спині та плечах, зображаючи розліт уламків від вибуху неподалік.

Зрештою, наші солдати успішно справляються із місією: накладають джгути та оклюзійні пластирі, роблять ін’єкції знеболювального та тампонують і накладають пов’язки на «поранені» кінцівки. Тепер «фантом», що не перестає досить реалістично стогнати і при цьому посміхатися на 32 зуби, готовий до евакуації. Він викликає інших бійців, які на ношах повинні віднести умовно пораненого до місця приземлення медичного гелікоптера.

Про це повідомили сьогодні, 10 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів